Suvikõrvitsaid võib süüa värskelt, grillida, lisada omleti, piruka, paja-, pastaroogade ja suppide sisse, kuid ka hoidistada. Neis on vähe kaloreid, samas palju C-vitamiini- ja kaaliumi.

Hoidistada tuleb ainult värskeid köögivilju, sest vigased ja pikemat aega või valedes hoiutingimustes seisnud viljad ajavad hiljem hoidised käärima. Lisaks suvikõrvitsatele puudutab see ka tomateid, sibulaid, porgandeid, paprikaid jms aedvilju, mida hoidistesse kavatsetakse lisada. Noori ja saledaid suvikõrvitsaid võiks hoidistesse tükeldada koos koorega, sest koorekihi all asuvad nende kõige väärtuslikumad toitained. Seevastu suuremad ja ülekasvanud suvikõrvitsad peaks siiski ära koorima, sest nende puhul muutub koor kõvaks ja puiseks, mistõttu hoidis pole enam mõnusalt maitsev. Oluline on purke steriliseerida ja teha seda enne hoidise keetmist. Sobiva suurusega purgid tuleks pooleks või terveks ööpäevaks leigesse vette likku panna, et saaks kogu mustuse ja mikroobid seejärel hõlpsalt maha pesta. Pärast mitmekordset pesemist võib purke steriliseerida kas ahjurestil, kus neid tuleks hoida kummuli vähemalt 10–15 minutit 100–150kraadises kuumuses või keeta purke sobiva suurusega potis või muus veenõus kümmekond minutit. Suvikõrvitsaid võib süüa värskelt, grillida, lisada omleti, piruka, paja-, pastaroogade ja suppide sisse, kuid ka hoidistada. Neis on vähe kaloreid, samas palju C-vitamiini- ja kaaliumi. web hosting services top

Hoidistatud suvikõrvits

Kai Põldvee-Mürk, raamatu “Hoidistaja aastaring” autor

Suvikõrvitsaid võib süüa värskelt, grillida, lisada omleti, piruka, paja-, pastaroogade ja suppide sisse, kuid ka hoidistada. Neis on vähe kaloreid, samas palju C-vitamiini- ja kaaliumi.

Hoidistatud suvikõrvits

Hoidistada tuleb ainult värskeid köögivilju, sest vigased ja pikemat aega või valedes hoiutingimustes seisnud viljad ajavad hiljem hoidised käärima. Lisaks suvikõrvitsatele puudutab see ka tomateid, sibulaid, porgandeid, paprikaid jms aedvilju, mida hoidistesse kavatsetakse lisada. Noori ja saledaid suvikõrvitsaid võiks hoidistesse tükeldada koos koorega, sest koorekihi all asuvad nende kõige väärtuslikumad toitained. Seevastu suuremad ja ülekasvanud suvikõrvitsad peaks siiski ära koorima, sest nende puhul muutub koor kõvaks ja puiseks, mistõttu hoidis pole enam mõnusalt maitsev.

Oluline on purke steriliseerida ja teha seda enne hoidise keetmist. Sobiva suurusega purgid tuleks pooleks või terveks ööpäevaks leigesse vette likku panna, et saaks kogu mustuse ja mikroobid seejärel hõlpsalt maha pesta. Pärast mitmekordset pesemist võib purke steriliseerida kas ahjurestil, kus neid tuleks hoida kummuli vähemalt 10–15 minutit 100–150kraadises kuumuses või keeta purke sobiva suurusega potis või muus veenõus kümmekond minutit.

Suvikõrvitsaid võib süüa värskelt, grillida, lisada omleti, piruka, paja-, pastaroogade ja suppide sisse, kuid ka hoidistada. Neis on vähe kaloreid, samas palju C-vitamiini- ja kaaliumi.
Hoidistatud suvikõrvits
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Hoidistatud suvikõrvits
EKSPERT

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiilirubriik

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1

OÜ Marikiri