Kas soovid pakkuda jõuluõhtul seapraadi või tuua lauale hoopis pardikoivad või vahelduseks valge kala? Või üllatada mõne erilisema koogiga? Pühadelaud võib olla tavapärasest teistsugune.

Lõhe kallerdises   Neljale  Sobib nii eel- kui pearoaks. Hea on see valmis teha eelmisel päeval, et leem jõuaks kallerduda. Suure vaagna asemel võib kala jagada väikesteks portsjoniteks ― kallerdub kiiremini.   800 g lõhe- või forellifileed (nahata) 1 väiksem sibul 1 keskmine porgand 2-3 tillivart 1,5 l vett 0,5 dl valge veini äädikat 5 valge pipra tera 1 loorberileht 1,5 spl soola   Kallerdis:  5 dl lõheleent 5 ¾elatiinilehte 5-6 tillioksa 1 sidrun 1 väike kurk 5-10 oliivi   Remulaadikaste:  3 dl majoneesi 1,5 spl kappareid 1,5 spl hapukurki 1,5 spl punast sibulat või murulauku pipart   Lase vesi potis keema, lisa neljaks lõigatud sibul, 2-3 cm viilutatud porgand, tillivarred, valge veini äädikas, pipar, loorberileht ja sool. Seejärel lisa terve kalatükk, kuid keera kuumus maha, keeda 8 minutit. Võta pott tulelt, jahuta kala koos leemega. Võta kala välja, kurna leem ja jäta järgi 5 dl. Pane ¾elatinilehed 10 minutiks külma vette paisuma. Tõsta kala ettevaatlikult vaagnale, garneeri sidrunilõikude, kurgiviilude ja oliividega. Kuumuta kurnatud leem, pane ükshaaval sellesse ¾elatiinilehed, sega, kuni need on sulanud. Kalla leem ettevaatlikult üle kala, pane jahtuma. Serveeri keedukartulite ja külma remulaadkastmega (sega omavahel kokku väga peeneks hakitud hapukurk, punane sibul või murulauk, maitsesta). Kas soovid pakkuda jõuluõhtul seapraadi või tuua lauale hoopis pardikoivad või vahelduseks valge kala? Või üllatada mõne erilisema koogiga? Pühadelaud võib olla tavapärasest teistsugune. web hosting services top

Jõulumeeleolus

Jaanika Anton

Kas soovid pakkuda jõuluõhtul seapraadi või tuua lauale hoopis pardikoivad või vahelduseks valge kala? Või üllatada mõne erilisema koogiga? Pühadelaud võib olla tavapärasest teistsugune.

Jõulumeeleolus

Lõhe kallerdises

 

Neljale

 Sobib nii eel- kui pearoaks. Hea on see valmis teha eelmisel päeval, et leem jõuaks kallerduda. Suure vaagna asemel võib kala jagada väikesteks portsjoniteks ― kallerdub kiiremini.

 

800 g lõhe- või forellifileed (nahata)

1 väiksem sibul

1 keskmine porgand

2-3 tillivart

1,5 l vett

0,5 dl valge veini äädikat

5 valge pipra tera

1 loorberileht

1,5 spl soola

 

Kallerdis:

 5 dl lõheleent

5 ¾elatiinilehte

5-6 tillioksa

1 sidrun

1 väike kurk

5-10 oliivi

 

Remulaadikaste:

 3 dl majoneesi

1,5 spl kappareid

1,5 spl hapukurki

1,5 spl punast sibulat või murulauku

pipart

 

Lase vesi potis keema, lisa neljaks lõigatud sibul, 2-3 cm viilutatud porgand, tillivarred, valge veini äädikas, pipar, loorberileht ja sool. Seejärel lisa terve kalatükk, kuid keera kuumus maha, keeda 8 minutit. Võta pott tulelt, jahuta kala koos leemega. Võta kala välja, kurna leem ja jäta järgi 5 dl. Pane ¾elatinilehed 10 minutiks külma vette paisuma. Tõsta kala ettevaatlikult vaagnale, garneeri sidrunilõikude, kurgiviilude ja oliividega.

Kuumuta kurnatud leem, pane ükshaaval sellesse ¾elatiinilehed, sega, kuni need on sulanud. Kalla leem ettevaatlikult üle kala, pane jahtuma. Serveeri keedukartulite ja külma remulaadkastmega (sega omavahel kokku väga peeneks hakitud hapukurk, punane sibul või murulauk, maitsesta).

Kas soovid pakkuda jõuluõhtul seapraadi või tuua lauale hoopis pardikoivad või vahelduseks valge kala? Või üllatada mõne erilisema koogiga? Pühadelaud võib olla tavapärasest teistsugune.
Jõulumeeleolus
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Jõulumeeleolus
HOOAEG

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiilirubriik

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1

OÜ Marikiri