Argisest erilisem

Andra Kalda

Paljudes peredes on kombeks koguneda pühapäeviti ühise laua taha, mekkida head ja paremat ning arutleda elu üle. Milliseid koduseid, kuid argiroogadest veidi erilisemaid toite pakkuda?

Argisest erilisem

Krõbekala

Krõbekana teate? See on seesama, aga kalast. Kuna kaste on selles retseptis pigem glasuuriks ja maitse andmiseks, siis serveeri krõbedaid kalatükke pigem suupistena lihtsalt ampsamiseks.

Kogus: kahele

Valmistusaeg: 20–25 minutit

450 g valget kala

125 g kartulitärklist

1 munavalge

0,5 tl soola

õli praadimiseks

Kaste:

3 väikest küüslauguküünt

2 cm jupp ingverit

3 sl õli

1 sl seesamiõli

3 sl sojakastet

3 sl mett

2 peotäit värsket hakitud murulauku

2 sl musti röstitud seesamiseemneid

Lõika kala suupärasteks kuubikuteks. Klopi munavalge koos soolaga veidi vahule ja kalla kalatükkidele. Sega korralikult läbi. Veereta kalatükke tärklises. Vala pannile rohkelt õli (1 cm paksune kiht). Kui õli on korralikult kuumenenud, siis tõsta tärklisega kaetud kalatükid õlisse. Küpseta ühelt ja teiselt poolt korralikult krõbedaks ja kuldseks. See võtab aega ca 5 minutit olenevalt kalatükkide paksusest. Tõsta kalatükid majapidamispaberile nõrguma.

Valmista kaste. Selleks kuumuta pannil õlid. Lisa pressitud küüslauk ja ingver (selle võib samuti ajada läbi küüslaugupressi). Sega ning lisa sojakaste ja mesi. Lase kastmel korraks keema tõusta, tõsta pann tulelt ning sega ühtlaseks. Vala kaste kalale. Puista peale ka hakitud murulauku, seesamiseemneid ja sega kõik korralikult läbi, kuni kaste katab ühtlaselt kõiki kalatükke.