Värskelt ja lihtsalt

Andra Kalda

Kõik värske ja vitamiinirohke on peenral ning turulettidel kutsumas, mistõttu tasub nautida seda võimalikult lihtsalt ja ehedalt!

Värskelt ja lihtsalt

Sõstratšatni

Tšatni on üks paras tohuvabohu nii komponentide poolest kui ka maitseomadustelt. Pista kokku köögivilju, puuvilju, marju ja maitsetaimi – loovusel ei ole piire! Serveeri tšatnit liha- ja kalatoitude ning erinevate juustude kõrvale. Lisaks soolastele roogadele sobib tšatni ka purukookide valmistamiseks ja pannkookide söömiseks.

Kogus: u 400 ml purgitäis.

Valmistamisaeg: 20 minutit.

2 punast sibulat

65 g tumedat toor-roosuhkrut (muscovado)

0,5 tl soola

100 g punast paprikat

30 g tšillikaun

150 ml musti sõstraid

1 apelsini koor ja mahl

2 sl palsamiäädikat

veidi õli

Kuumuta poti põhjas veidi õli. Lisa sibulaviilud ja suhkur ning jäta tasasele tulele 5 minutiks karamellistuma. Lisa paprikaribad, tšilliviilud ja mustad sõstrad ning keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades pehmeks. Sega juurde apelsinilt riivitud koor, apelsinist pressitud mahl, palsamiäädikas. Lase keema ning tõsta pott tulelt. Vala tšatni purki ja lase jahtuda.