Süües liiga palju puuvilju, võivad kimbutama hakata erinevad vaevused, mida põhjustab puuviljades sisalduv suhkur fruktoos, mida oleme tervislikuks pidanud.

Esimene liiter kodust õunamahla kaob kõhtu ühe hetkega. Surisevad mahla- ja smuutimasinad, riiulid täituvad hoidistega. Laisematel kaovad sügisviljad sügavkülma. Valminud õunu, pirne, ploome tahaks süüa nagu hing ihkab, sest aeg, mil oma aiast värskeid vilju saab, on meil üürike. Sellise puuviljakülluse juures võivad aga hakata kimbutama vaevused ja nii mõnedki kurdavad, et õunad tekitavad puhitusi ja kõhulahtisust, pirnidest ning ploomidest rääkimata. Põhjuseks võib olla puuviljades sisalduv suhkur fruktoos, mida oleme pidanud tervislikuks ja veresuhkru tasemele sõbralikuks magusaineks. Fruktoosi on soovitatud kasutada diabeetikutel, kuna selle imendumine on aeglasem ega tõsta veresuhkrut nii kiiresti kui glükoos, ent täna enam mitte. Fruktoosi ainevahetus on erinev glükoosi omast, mis peensoolest imendudes jõuab verega rakkudesse, kes selle oma energiatootmises ära kasutavad. Fruktoos peab aga pärast peensoolest imendumist jõudma maksa, kus see töödeldakse glükoosiks ja rasvhapeteks. Kui fruktoosi on aastaid väga palju tarbitud, kahjustuvad maksarakud, maks rasvub ja vere rasvanäitajad tõusevad. Peamiselt tekitavad probleemi peensooles imendumata jäänud fruktoosikogused, mis imevad endasse vett ja põhjustavad osmootset kõhulahtisust. Heaks näiteks on õuna- ja pirnimahl, mille fruktoosisisaldus on kõrge. Süües liiga palju puuvilju, võivad kimbutama hakata erinevad vaevused, mida põhjustab puuviljades sisalduv suhkur fruktoos, mida oleme tervislikuks pidanud. web hosting services top

Puuviljasuhkur ja fruktoositalumatus

Külli Holsting, fotod: Pildipank 123

Süües liiga palju puuvilju, võivad kimbutama hakata erinevad vaevused, mida põhjustab puuviljades sisalduv suhkur fruktoos, mida oleme tervislikuks pidanud.

Puuviljasuhkur ja fruktoositalumatus

Esimene liiter kodust õunamahla kaob kõhtu ühe hetkega. Surisevad mahla- ja smuutimasinad, riiulid täituvad hoidistega. Laisematel kaovad sügisviljad sügavkülma. Valminud õunu, pirne, ploome tahaks süüa nagu hing ihkab, sest aeg, mil oma aiast värskeid vilju saab, on meil üürike. Sellise puuviljakülluse juures võivad aga hakata kimbutama vaevused ja nii mõnedki kurdavad, et õunad tekitavad puhitusi ja kõhulahtisust, pirnidest ning ploomidest rääkimata. Põhjuseks võib olla puuviljades sisalduv suhkur fruktoos, mida oleme pidanud tervislikuks ja veresuhkru tasemele sõbralikuks magusaineks. Fruktoosi on soovitatud kasutada diabeetikutel, kuna selle imendumine on aeglasem ega tõsta veresuhkrut nii kiiresti kui glükoos, ent täna enam mitte. Fruktoosi ainevahetus on erinev glükoosi omast, mis peensoolest imendudes jõuab verega rakkudesse, kes selle oma energiatootmises ära kasutavad. Fruktoos peab aga pärast peensoolest imendumist jõudma maksa, kus see töödeldakse glükoosiks ja rasvhapeteks. Kui fruktoosi on aastaid väga palju tarbitud, kahjustuvad maksarakud, maks rasvub ja vere rasvanäitajad tõusevad. Peamiselt tekitavad probleemi peensooles imendumata jäänud fruktoosikogused, mis imevad endasse vett ja põhjustavad osmootset kõhulahtisust. Heaks näiteks on õuna- ja pirnimahl, mille fruktoosisisaldus on kõrge.

Süües liiga palju puuvilju, võivad kimbutama hakata erinevad vaevused, mida põhjustab puuviljades sisalduv suhkur fruktoos, mida oleme tervislikuks pidanud.
Puuviljasuhkur ja fruktoositalumatus
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Puuviljasuhkur ja fruktoositalumatus
TOIT JA TERVIS

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiilirubriik

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1

OÜ Marikiri