Kimchi on korealaste toidulaual olnud üle kahe tuhande aasta ja kuulub isegi UNESCO maailma kultuuripärandi nimekirja. Laialt on tuntud Tongbaechi kimchi, ent erinevaid retsepte on üle kahesaja.

Hapukapsast peame endale igiomaseks, aga pisut kaugemale vaadates leiame hapukapsast paljude teistegi rahvaste toidulaualt. Venemaal, Poolas, Ukrainas ja teistes Ida- ning Kesk-Euroopa maades on hapukapsas väga armastatud ja sajandeid tuntud, rääkimata sakslastest, kelle hüüdnimigi Ameerikas vanasti „krauts“ oli – lühendina saksakeelsest sõnast „sauerkraut“. Ent Euroopast veelgi kauemale minnes võime mõningase üllatusena näha, et samalaadne toit on teistegi rahvaste köögis, olles kohati isegi oluliselt tähtsam kui meil. Üheks niisuguseks on Korea köök ja sealne kimchi, mille ajalugu hõlmab enam kui kahte tuhandet aastat ning on väga tihedalt seotud Korea ajaloo ja arenguga. Kirde-Aasias asuva Korea kliima on üpris sarnane Eesti omale – suved on seal lühikesed, kevad ja sügis sageli jahedad ega kesta väga kaua, kuid talved on pikad ja külmad. Tänapäeval, kui toidu säilitamiseks on erinevaid tehnoloogiaid ja pea kõigil on kodus külmik, mis kõike värskena hoida aitab, siis tuhandeid aastaid tagasi pidid inimesed pidevalt muretsema, kuidas vähest saada olevat võimalikult hästi kasutada. Korea poolsaarel valitsenud küllaltki pikk külm aeg ja mägine maa ei võimaldanud eriti suurt valikut toiduaineid kasvatada ning see muutis olemasoleva säilitamise sedajagu veelgi olulisemaks. Kimchi on korealaste toidulaual olnud üle kahe tuhande aasta ja kuulub isegi UNESCO maailma kultuuripärandi nimekirja. Laialt on tuntud Tongbaechi kimchi, ent erinevaid retsepte on üle kahesaja. web hosting services top

Kimchi, korealaste rahvustoit

Ave Riisberg, foto: Pildipank 123

Kimchi on korealaste toidulaual olnud üle kahe tuhande aasta ja kuulub isegi UNESCO maailma kultuuripärandi nimekirja. Laialt on tuntud Tongbaechi kimchi, ent erinevaid retsepte on üle kahesaja.

Kimchi, korealaste rahvustoit

Hapukapsast peame endale igiomaseks, aga pisut kaugemale vaadates leiame hapukapsast paljude teistegi rahvaste toidulaualt. Venemaal, Poolas, Ukrainas ja teistes Ida- ning Kesk-Euroopa maades on hapukapsas väga armastatud ja sajandeid tuntud, rääkimata sakslastest, kelle hüüdnimigi Ameerikas vanasti „krauts“ oli – lühendina saksakeelsest sõnast „sauerkraut“. Ent Euroopast veelgi kauemale minnes võime mõningase üllatusena näha, et samalaadne toit on teistegi rahvaste köögis, olles kohati isegi oluliselt tähtsam kui meil. Üheks niisuguseks on Korea köök ja sealne kimchi, mille ajalugu hõlmab enam kui kahte tuhandet aastat ning on väga tihedalt seotud Korea ajaloo ja arenguga.

Kirde-Aasias asuva Korea kliima on üpris sarnane Eesti omale – suved on seal lühikesed, kevad ja sügis sageli jahedad ega kesta väga kaua, kuid talved on pikad ja külmad. Tänapäeval, kui toidu säilitamiseks on erinevaid tehnoloogiaid ja pea kõigil on kodus külmik, mis kõike värskena hoida aitab, siis tuhandeid aastaid tagasi pidid inimesed pidevalt muretsema, kuidas vähest saada olevat võimalikult hästi kasutada. Korea poolsaarel valitsenud küllaltki pikk külm aeg ja mägine maa ei võimaldanud eriti suurt valikut toiduaineid kasvatada ning see muutis olemasoleva säilitamise sedajagu veelgi olulisemaks.

Kimchi on korealaste toidulaual olnud üle kahe tuhande aasta ja kuulub isegi UNESCO maailma kultuuripärandi nimekirja. Laialt on tuntud Tongbaechi kimchi, ent erinevaid retsepte on üle kahesaja.
Kimchi, korealaste rahvustoit
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Kimchi, korealaste rahvustoit
TEA JA MAITSE

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiil

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1
11911 Tallinn