Hapukapsas, verivorst ja piparkook on klassika. Aga kes ütles, et neid peab tavapärasel viisil sööma? Miks mitte pakkuda klassikuid supi või hoopis piruka koosluses.

Sea sisefileelõigud tuunikalakastme ja jõhvikatega Vitello tonnato stiilis lihalõigud sobivad jõululauale eelroaks koos jõhvikatega imeliselt. Kui soovid, lõika peale ka parmesanilaaste või puista toidule hoopis röstitud pähkleid. Kogus: 4–6 sööjale suupisteks. Valmistamisaeg: 30 minutit.   450 g sea sisefileed veidi õli pruunistamiseks soola, pipart   Määri fileetükk korralikult soola ja pipraga kokku. Aja õli pannil kuumaks ning pruunista liha kõik küljed korralikult. Mässi filee fooliumisse ning küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Tõsta liha lõikelauale ning lase 5–10 minutit lihtsalt seista ja jahtuda. Viiluta ja laota viilud suurele taldrikule.   Katteks: 180 g tuunikala õlis (1 konserv) suur peotäis peterselli 4–5 sl mahedamaitselist oliiviõli 1 sl värskelt pressitud sidrunimahla soola, pipart 3 sl kappareid suur peotäis (kultuur)jõhvikaid peotäis rukolat Nõruta tuunikala liigsest õlist ja pane köögikombaini (vms purustajasse). Lisa petersell ja oliiviõli ning vurista ühtlaseks kastmeks. Maitsesta sidrunimahlaga. Kata lihalõigud kastmega. Laota peale rukola, kapparid ja jõhvikad. Jahvata roale veidi soola ja pipart. Martsipanipiparkoogid Kui tavapärane piparkoogitainas peab külmas maitsestuma, siis selle tainaga seda kohustust ei ole. Kogus: 25 tk. Valmistamisaeg: 30 minutit. 150 g võid 4 dl nisujahu 6 sl suhkrut 160 g martsipani 2–3 tl piparkoogimaitseainet ⅓ tl soola 1 munakollane (ja vajaduse korral 1–2 sl külma vett) Lõika või ja martsipan pisikesteks kuubikuteks. Lisa suhkur, jahu, sool ja piparkoogimaitseaine ning näpi segu ühtlaseks puruks. Lisa munakollane ning sõtku mass tainaks. Kui see tundub liialt kuiv, lisa vähehaaval külma vett. Tõsta tainas 10 minutiks külma, siis rulli see jahusel pinnal lahti, lõika välja meelepärase kuju ja suurusega piparkoogid ning küpseta 180 kraadi juures 10 minutit. Hapukapsas, verivorst ja piparkook on klassika. Aga kes ütles, et neid peab tavapärasel viisil sööma? Miks mitte pakkuda klassikuid supi või hoopis piruka koosluses. web hosting services top

Jõulumaitsed

Andra Kalda

Hapukapsas, verivorst ja piparkook on klassika. Aga kes ütles, et neid peab tavapärasel viisil sööma? Miks mitte pakkuda klassikuid supi või hoopis piruka koosluses.

Jõulumaitsed

Sea sisefileelõigud tuunikalakastme ja jõhvikatega

Vitello tonnato stiilis lihalõigud sobivad jõululauale eelroaks koos jõhvikatega imeliselt. Kui soovid, lõika peale ka parmesanilaaste või puista toidule hoopis röstitud pähkleid.


Kogus: 4–6 sööjale suupisteks.

Valmistamisaeg: 30 minutit.

 

450 g sea sisefileed

veidi õli pruunistamiseks

soola, pipart

 

Määri fileetükk korralikult soola ja pipraga kokku. Aja õli pannil kuumaks ning pruunista liha kõik küljed korralikult. Mässi filee fooliumisse ning küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Tõsta liha lõikelauale ning lase 5–10 minutit lihtsalt seista ja jahtuda. Viiluta ja laota viilud suurele taldrikule.

 

Katteks:

180 g tuunikala õlis (1 konserv)

suur peotäis peterselli
4–5 sl mahedamaitselist oliiviõli

1 sl värskelt pressitud sidrunimahla
soola, pipart
3 sl kappareid
suur peotäis (kultuur)jõhvikaid
peotäis rukolat


Nõruta tuunikala liigsest õlist ja pane köögikombaini (vms purustajasse). Lisa petersell ja oliiviõli ning vurista ühtlaseks kastmeks. Maitsesta sidrunimahlaga. Kata lihalõigud kastmega. Laota peale rukola, kapparid ja jõhvikad. Jahvata roale veidi soola ja pipart.

Jõulumaitsed

Martsipanipiparkoogid

Kui tavapärane piparkoogitainas peab külmas maitsestuma, siis selle tainaga seda kohustust ei ole.

Kogus: 25 tk.

Valmistamisaeg: 30 minutit.

150 g võid

4 dl nisujahu

6 sl suhkrut

160 g martsipani

2–3 tl piparkoogimaitseainet

⅓ tl soola

1 munakollane (ja vajaduse korral 1–2 sl külma vett)

Lõika või ja martsipan pisikesteks kuubikuteks. Lisa suhkur, jahu, sool ja piparkoogimaitseaine ning näpi segu ühtlaseks puruks. Lisa munakollane ning sõtku mass tainaks. Kui see tundub liialt kuiv, lisa vähehaaval külma vett. Tõsta tainas 10 minutiks külma, siis rulli see jahusel pinnal lahti, lõika välja meelepärase kuju ja suurusega piparkoogid ning küpseta 180 kraadi juures 10 minutit.

Hapukapsas, verivorst ja piparkook on klassika. Aga kes ütles, et neid peab tavapärasel viisil sööma? Miks mitte pakkuda klassikuid supi või hoopis piruka koosluses.
Jõulumaitsed
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Jõulumaitsed
HOOAEG

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiil

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1
11911 Tallinn