Nepal 20. märts – 1. aprill 13 harivalt põnevat päeva: taimne toidukultuur, kokkamine, ajurveda

Reisiprogrammi koostaja ja giid: Ave Riisberg & Social Tours Nepal Kokakursuste abijuht: Sandra Vungi Reisikorraldaja: Wris Reisibüroo, Etihad Airways Broneerimine ja põhjalik info: või telefonitsi: 6 129 130   Paketi hind ühele 2199 eurot.   Sisaldab: edasi-tagasi lendu Tallinnast, kõiki transferee, majutust, hommikusööke, 6 lõuna- ja 8 õhtusööki. Täisprogrammi.   1. PÄEV Väljalend Tallinnast 2. PÄEV Saabumine Kathmandusse Kerge õhtusöök. 3. PÄEV Tutvus Kathmanduga. Kohalik turg. Kokkamine. Päikeseloojangu jalutuskäik. Traditsiooniline õhtusöök. Pärast hommikusööki tutvume meie Nepali sõpradega, seejärel läheme linna turule. Kuna reisi pearõhk on toidul ja kohaliku toidu valmistamise õppimisel, siis sukeldume linnatänavakeste labürinti ja tutvume kõige selle maitsvaga, mis reisi vältel meie toidulauda saab katma. Eriti keskendume Nepali tšillipiprale, mis on tuntud kogu maailmas. Lõunapaiku valmistame hõrgutisi kohaliku chef’i juhendamisel, nautides seda toredas seltskonnas. Lisaks teeme külaskäigu kuulsasse Soyambhunath’i templisse, mis kuulub UNESCO maailma kultuuripärandi nimistusse ja on tuntud ka pühade ahvide templina. Tegemist on Kathmandu imekauni oru vanima budistliku ehitisega, mille hoidjad on selles piirkonnas elanud üle 2000 aasta. Traditsiooniliselt on see Nepali saabunuile esimeseks kohustuslikuks peatuspaigaks, mis on kui hea oomen reisi suurepäraseks kulgemiseks. Igavese Tule Templist siirdume rikkalikule õhtusöögile. Kaunitele vaadetele järgneval traditsioonilisel 7-käigulisel õhtusöögil, mida saadavad nii tants kui laul, saame hea ettekujutuse kohalikest toidutraditsioonidest. Pakutav toit on mahetoodang ja kohalikku päritolu. Reisil tarbime kohalikke tooteid ja oma kohalolekuga üritame toetada eelkõige kohalikke ettevõtmisi. 4. PÄEV Lõuna nunnadega Siirdume Shivapuri Rahvusparki. Selles maapealses paradiisis, mis on koduks paljudele linnu- ja loomaliikidele, võtame ette matka, mis lõpeb Nagi Gompa nunnakloostris. Natukene askeetlikumas keskkonnas saame teada siinsete elanike igapäeva eluolust, valmistame koos nunnadega lõunasöögi ja veedame õhtupooliku. 5. PÄEV Teekond TaraKutisse Eesolev reis on teistest pikem ― esialgu sõidame ca kuus tundi bussiga, misjärel matkame kohviistanduse kohal kõrguvasse kämpingusse. Silmailu pakuvad teele jäävad külad ja orud, mäed ja põllud. Ent TaraKuti ja Begnas’e järv on pikemat reisi väärt. Puhas õhk, hingematvalt kaunid vaated, mõnus matk ja ühine toiduvalmistamine koos kohalike saatjatega muudavad päeva unustamatuks. 6. PÄEV Permakultuur ja kohviistandus “Hoia maad, hoia inimesi, jaga ümbritsevaga seda, mis sul üle jääb, ning sea piirangud tarbimisele”. Saame ülevaate permakultuuri ehk loodusseaduste järgmisest, mis puudutavad nii maaharimist kui elu üldiselt. Teadmisi looduslähedasest elustiilist ja toitumisest jagab kohalik permakultuuri ekspert ning kohvitootja. Külastame riiklikku Ayurveda kliinikut, mille käigus omandame algteadmised ayurvedast ja kohalikust traditsioonilisest meditsiinisüsteemist. Seejärel pöördume tagasi kämpingusse, kus veedame õhtu koos külaelanikega kokates ja õhtusööki nautides. 7. PÄEV Ayurveda Pärast hommikusööki ootab ees järvede linn Pokhara, kus mäed on kõrgemad kui pilved! Pokhara on Kathmandu järel suuruselt teine linn, kust avaneb vaade kolmele enam kui 8000m kõrgusele mäetipule. Pärast linnaga tutvumist jätkame süvenemist maailma kõige vanemasse ravimissüsteemi ― ayurvedasse, et teada ja mõista paremini, miks tervis sõltub keha, vaimu ja hinge tasakaalust. 8. PÄEV Pokhara Lakeside Hommikumatk ja paadisõit üle järve viivad meid Rahutemplisse, mis on pühendatud kõikidele inimestele, sõltumata nahavärvist või religioonist, sooviga ühendada kõiki maailma rahu otsinguil. Pärast vabat pärastlõunat oodatakse meid Thakali toidukultuuri koolitusele. Thakali chef’e peetakse Nepali parimateks. 9. PÄEV Tagasi Kathmandusse Poolel tagasiteel pealinna peatume Malekhus, mis asub Trishuli järve kallastel ja meelitab teravate elamuste otsijaid. Siin asub maailma üks kuulsamaid ja ohtlikumaid raftingukohti. Süveneme põhjalikumalt toidu väärtusahelasse. Turismi üks tähtsamaid aspekte on muidugi toit ning siitkaudu liigub raha farmeritele. Uurime, kust tulevad toiduained, ning kuidas liigub raha majandusse ja kes saavad kasu. 10 . PÄEV Kurintar/Mungling/Brigands Bend Resort Võimsate roheliste mägede vahel on palju külakesi ja piirkondi, mis jäävad tagasiteele Kathmandusse. Läbi Kurintari ja Munglingi sõites jõuame imekaunisse Brigands Bend Resorti, kus ootab meid kohalik chef, et minna tutvuma külaeluga. Õpime kõike huvitavat siinsest riisi- ja banaaniärist. Saame teada, kust hangivad oma toiduvarud kohalikud restoranid, käime koos chef´iga hankimas vajalikke toiduaineid, et õhtusööki valmistada. Võimalus on ka käed ise külge panna. 11. PÄEV Newari köök/Vaba aeg/Kathmandu Hommikul puhkame veidi basseini ääres, seejärel sõidame tagasi pealinna Kathmandusse. Toidu tähtsust Newari kultuuris ei saa kuidagi ületähtsustada. Selle tõestuseks on näiteks tervituslause: “Kas sa juba oled riisi söönud?” Toit on ülitihedalt seotud religioosse elukorralduse ja rituaalidega. Sel päeval õpime tundma seda erakordset kultuuri läbi nende kokakunsti. Külastame Sabah Nepal organisatsiooni, mis teeb koostööd kodust töötavate kohalikega. Õpime, kuidas valmistada newari delikatesse. 12. PÄEV Ärasõit 13. PÄEV Saabumine Tallinna   Lisatasu: viisa (25 USD), jootrahad   NB! Korraldaja jätab endale õiguse teha programmis muudatusi.   Grupi suurus vähemalt 20 inimest. Teine sama programmiga reis toimub 01.04.-13.04.2017   Meediapartner: ajakiri Mari Nepal 20. märts – 1. aprill 13 harivalt põnevat päeva: taimne toidukultuur, kokkamine, ajurveda web hosting services top

Maailm taldrikul

Nepal

20. märts – 1. aprill

13 harivalt põnevat päeva: taimne toidukultuur, kokkamine, ajurveda

Reisiprogrammi koostaja ja giid: Ave Riisberg & Social Tours Nepal

Kokakursuste abijuht: Sandra Vungi

Reisikorraldaja: Wris Reisibüroo, Etihad Airways

Broneerimine ja põhjalik info: või telefonitsi: 6 129 130

 

Paketi hind ühele 2199 eurot.

 

Sisaldab: edasi-tagasi lendu Tallinnast, kõiki transferee, majutust, hommikusööke, 6 lõuna- ja 8 õhtusööki. Täisprogrammi.

 

Maailm taldrikul
Maailm taldrikul

1. PÄEV Väljalend Tallinnast

2. PÄEV Saabumine Kathmandusse

Kerge õhtusöök.

3. PÄEV Tutvus Kathmanduga. Kohalik turg. Kokkamine. Päikeseloojangu jalutuskäik. Traditsiooniline õhtusöök.

Pärast hommikusööki tutvume meie Nepali sõpradega, seejärel läheme linna turule. Kuna reisi pearõhk on toidul ja kohaliku toidu valmistamise õppimisel, siis sukeldume linnatänavakeste labürinti ja tutvume kõige selle maitsvaga, mis reisi vältel meie toidulauda saab katma. Eriti keskendume Nepali tšillipiprale, mis on tuntud kogu maailmas.

Lõunapaiku valmistame hõrgutisi kohaliku chef’i juhendamisel, nautides seda toredas seltskonnas. Lisaks teeme külaskäigu kuulsasse Soyambhunath’i templisse, mis kuulub UNESCO maailma kultuuripärandi nimistusse ja on tuntud ka pühade ahvide templina. Tegemist on Kathmandu imekauni oru vanima budistliku ehitisega, mille hoidjad on selles piirkonnas elanud üle 2000 aasta. Traditsiooniliselt on see Nepali saabunuile esimeseks kohustuslikuks peatuspaigaks, mis on kui hea oomen reisi suurepäraseks kulgemiseks. Igavese Tule Templist siirdume rikkalikule õhtusöögile.

Kaunitele vaadetele järgneval traditsioonilisel 7-käigulisel õhtusöögil, mida saadavad nii tants kui laul, saame hea ettekujutuse kohalikest toidutraditsioonidest. Pakutav toit on mahetoodang ja kohalikku päritolu. Reisil tarbime kohalikke tooteid ja oma kohalolekuga üritame toetada eelkõige kohalikke ettevõtmisi.

4. PÄEV Lõuna nunnadega

Siirdume Shivapuri Rahvusparki. Selles maapealses paradiisis, mis on koduks paljudele linnu- ja loomaliikidele, võtame ette matka, mis lõpeb Nagi Gompa nunnakloostris. Natukene askeetlikumas keskkonnas saame teada siinsete elanike igapäeva eluolust, valmistame koos nunnadega lõunasöögi ja veedame õhtupooliku.

5. PÄEV Teekond TaraKutisse

Eesolev reis on teistest pikem ― esialgu sõidame ca kuus tundi bussiga, misjärel matkame kohviistanduse kohal kõrguvasse kämpingusse. Silmailu pakuvad teele jäävad külad ja orud, mäed ja põllud. Ent TaraKuti ja Begnas’e järv on pikemat reisi väärt. Puhas õhk, hingematvalt kaunid vaated, mõnus matk ja ühine toiduvalmistamine koos kohalike saatjatega muudavad päeva unustamatuks.

6. PÄEV Permakultuur ja kohviistandus

“Hoia maad, hoia inimesi, jaga ümbritsevaga seda, mis sul üle jääb, ning sea piirangud tarbimisele”. Saame ülevaate permakultuuri ehk loodusseaduste järgmisest, mis puudutavad nii maaharimist kui elu üldiselt. Teadmisi looduslähedasest elustiilist ja toitumisest jagab kohalik permakultuuri ekspert ning kohvitootja. Külastame riiklikku Ayurveda kliinikut, mille käigus omandame algteadmised ayurvedast ja kohalikust traditsioonilisest meditsiinisüsteemist. Seejärel pöördume tagasi kämpingusse, kus veedame õhtu koos külaelanikega kokates ja õhtusööki nautides.

7. PÄEV Ayurveda

Pärast hommikusööki ootab ees järvede linn Pokhara, kus mäed on kõrgemad kui pilved! Pokhara on Kathmandu järel suuruselt teine linn, kust avaneb vaade kolmele enam kui 8000m kõrgusele mäetipule. Pärast linnaga tutvumist jätkame süvenemist maailma kõige vanemasse ravimissüsteemi ― ayurvedasse, et teada ja mõista paremini, miks tervis sõltub keha, vaimu ja hinge tasakaalust.

8. PÄEV Pokhara Lakeside

Hommikumatk ja paadisõit üle järve viivad meid Rahutemplisse, mis on pühendatud kõikidele inimestele, sõltumata nahavärvist või religioonist, sooviga ühendada kõiki maailma rahu otsinguil. Pärast vabat pärastlõunat oodatakse meid Thakali toidukultuuri koolitusele. Thakali chef’e peetakse Nepali parimateks.

9. PÄEV Tagasi Kathmandusse

Poolel tagasiteel pealinna peatume Malekhus, mis asub Trishuli järve kallastel ja meelitab teravate elamuste otsijaid. Siin asub maailma üks kuulsamaid ja ohtlikumaid raftingukohti. Süveneme põhjalikumalt toidu väärtusahelasse. Turismi üks tähtsamaid aspekte on muidugi toit ning siitkaudu liigub raha farmeritele. Uurime, kust tulevad toiduained, ning kuidas liigub raha majandusse ja kes saavad kasu.

10 . PÄEV Kurintar/Mungling/Brigands Bend Resort

Võimsate roheliste mägede vahel on palju külakesi ja piirkondi, mis jäävad tagasiteele Kathmandusse. Läbi Kurintari ja Munglingi sõites jõuame imekaunisse Brigands Bend Resorti, kus ootab meid kohalik chef, et minna tutvuma külaeluga. Õpime kõike huvitavat siinsest riisi- ja banaaniärist. Saame teada, kust hangivad oma toiduvarud kohalikud restoranid, käime koos chef´iga hankimas vajalikke toiduaineid, et õhtusööki valmistada. Võimalus on ka käed ise külge panna.

11. PÄEV Newari köök/Vaba aeg/Kathmandu

Hommikul puhkame veidi basseini ääres, seejärel sõidame tagasi pealinna Kathmandusse. Toidu tähtsust Newari kultuuris ei saa kuidagi ületähtsustada. Selle tõestuseks on näiteks tervituslause: “Kas sa juba oled riisi söönud?” Toit on ülitihedalt seotud religioosse elukorralduse ja rituaalidega. Sel päeval õpime tundma seda erakordset kultuuri läbi nende kokakunsti. Külastame Sabah Nepal organisatsiooni, mis teeb koostööd kodust töötavate kohalikega. Õpime, kuidas valmistada newari delikatesse.

12. PÄEV Ärasõit

13. PÄEV Saabumine Tallinna

 

Lisatasu: viisa (25 USD), jootrahad

 

NB! Korraldaja jätab endale õiguse teha programmis muudatusi.

 

Grupi suurus vähemalt 20 inimest.

Teine sama programmiga reis toimub 01.04.-13.04.2017

 

Meediapartner: ajakiri Mari

Nepal 20. märts – 1. aprill 13 harivalt põnevat päeva: taimne toidukultuur, kokkamine, ajurveda
Maailm taldrikul
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Maailm taldrikul
REIS

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiil

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1
11911 Tallinn