Koduselt ahjus ja potis!

Tekst, fotod, retseptid: Andra Kalda

Veel enne kui toidulaud rikastub hooajalise või hoopis kaalusõbralikuma toorainega, valmista koduseid roogi ahjus ja potis.

Koduselt ahjus ja potis!

Broilerikintsud punase karri kastmes

Kui soovid, pane kintsud juba eelmisel õhtul maitsestuma!

 

Kogus: neljale.

Valmistamisaeg: 1 h 15 minutit.

 

Vaja läheb:

4 broilerikintsu

4 tl punase karri pastat

soola, pipart

2 tl jahvatatud paprikat

2 küüslauguküünt

1 punane sibul

1 varsselleri vars

õli

2 tähtaniisi kauna

1 tšillipipar

2 tl mett

200 ml vahukoort

 

Määri ahjupott õliga. Lõika sibul ja varsseller tükkideks ning tõsta potti. Suru kintsudel nahk sõrmega liha küljest lahti, nii et tekiks suur tasku. Jahvata taskutesse soola ja pipart. Jaota taskutesse ka pressitud küüslauk ja karripasta. Tõsta nahk tagasi lihale ning masseeri kergelt naha alla jäänud täidis laiali. Tõsta koivad ahjupotti. Nirista peale veidi õli, raputa kintsudele jahvatatud paprikat ning veel veidi soola ja pipart. Lisa potti ka mesi, tähtaniisi kaunad ja viilutatud tšillipipar. Küpseta 225 kraadi juures 15 minutit. Alanda kuumus 200 kraadile, kata pott kaanega ning küpseta 40 minutit. Vala potti ka vahukoor ning küpseta veel 10 minutit. Puista roale hakitud maitserohelist ning serveeri näiteks riisi või värske salatiga.

Koduselt ahjus ja potis!

Muffinid päikesekuivatatud tomatite ja oliividega

Soolaseid muffineid on mõnus süüa koos määrdejuustu või võiga.

 

Kogus: 12 tk.

Valmistamisaeg: 50 minutit.

 

Vaja läheb:

250 ml nisujahu

250 ml täisterakaerahelbeid

1 tl soola

1 tl küpsetuspulbrit

100 ml sulatatud võid

2 muna

180 g kodujuustu

100 g riivjuustu

100 g oliive

100 g päikesekuivatatud tomateid

Sega kausis kuivained. Lisa sulatatud või, munad, kodujuust, riivjuust, hakitud oliivid ja päikesekuivatatud tomatid, sega läbi. Vooderda muffinivorm muffinipaberitega ja täida tainaga. Küpseta 170 kraadi juures umbes 50 minutit. Kontrolli küpsust puidust tikuga. Lase restil jahtuda.