“Mul on tekkinud aukartus tooraine ees,” nendib Kariina Tšursin-Sootla (33). “Näiteks nisu: kui erinevaid leibasid tehakse sellest üle maailma: India naan, Aafrika pontšikud, Vene pärmitainapannkoogid…” Oma ümbermaailmareisil on Kariina neid kõiki söönud ning tutvustab oma kogemust Tartu Rahvaülikoolis teistelegi.

Pedagoogiamet on Kariina suguvõsas tugevalt esindatud, küpsetamine on tal samuti veres: ema on küpsetamishull ja vanaisa tegi üle küla kringleid. Kringlitegu ta ise päris käppa pole veel saanud – sinasõpruse sobitamine pärmitainaga võtab aega –, kuid siin on abiks Soolo Cateringi omanikust ämm, kes oma toidutehnoloogilisi ega ka muid teadmisi minia hüveks vaka all ei hoia. Kariina võiks terve päeva köögis veeta. “Mõnikord mängin mõttega, et läheks kutsekooli pagar-kondiitriks õppima,” räägib Tartu Ülikoolis kaks bakalaureusekraadi ning ühe magistrikraadi kaitsnud naine. “Aga tegelikult ma toitlustuses töötada ei tahaks, see on ikka liiga raske. Päris nii ei ole, et vorbid aga monotoonselt saiakesi või torte teha, hea pagar peab olema ühtlasi hea logistik ja matemaatik. Ka füüsiliselt on see töö raske, päevad algavad varakult. Mõni ime, et häid kokkasid-kondiitreid tuleb tikutulega otsida, paljud paberitega noored kohkuvad tööst juba esimestel päevadel.” Nii sisustab Kariina nädalavahetusi kokates ja analüüsib hiljem toidu läbi: milline nüanss on paras, millist peaks korrigeerima, kas tekstuur on sobiv ja kõik need teised toidunautijatele tuttavad pisiasjad. Abikaasa Margus on olukorraga rahul, talle naise toidud sobivad. Isegi pärast seda, kui Kariina lihaga hüvasti jättis ning kodus peamiselt teravilja- ja köögiviljaroogi valmistab.   Rekkatäis hobuseid viis lihaisu “Enamus Aafrikast on nii vaene, et polegi muud söönud kui oma maitsetut putru, kuid veidi vähem vaesed söövad kõrvale ka hautatud köögivilja. Karrilaadseid lihakastmeid saavad pudru peale lubada vähesed. Aasias süüakse samuti liha väga vähe, kuid taimsed hautised on väga tugeva maitsega.” “Mul on tekkinud aukartus tooraine ees,” nendib Kariina Tšursin-Sootla (33). “Näiteks nisu: kui erinevaid leibasid tehakse sellest üle maailma: India naan, Aafrika pontšikud, Vene pärmitainapannkoogid…” Oma ümbermaailmareisil on Kariina neid kõiki söönud ning tutvustab oma kogemust Tartu Rahvaülikoolis teistelegi. web hosting services top

Tahaks kõike teha

Madli Zobel, fotod: Erakogu

“Mul on tekkinud aukartus tooraine ees,” nendib Kariina Tšursin-Sootla (33). “Näiteks nisu: kui erinevaid leibasid tehakse sellest üle maailma: India naan, Aafrika pontšikud, Vene pärmitainapannkoogid…” Oma ümbermaailmareisil on Kariina neid kõiki söönud ning tutvustab oma kogemust Tartu Rahvaülikoolis teistelegi.

Tahaks kõike teha

Pedagoogiamet on Kariina suguvõsas tugevalt esindatud, küpsetamine on tal samuti veres: ema on küpsetamishull ja vanaisa tegi üle küla kringleid. Kringlitegu ta ise päris käppa pole veel saanud – sinasõpruse sobitamine pärmitainaga võtab aega –, kuid siin on abiks Soolo Cateringi omanikust ämm, kes oma toidutehnoloogilisi ega ka muid teadmisi minia hüveks vaka all ei hoia. Kariina võiks terve päeva köögis veeta. “Mõnikord mängin mõttega, et läheks kutsekooli pagar-kondiitriks õppima,” räägib Tartu Ülikoolis kaks bakalaureusekraadi ning ühe magistrikraadi kaitsnud naine. “Aga tegelikult ma toitlustuses töötada ei tahaks, see on ikka liiga raske. Päris nii ei ole, et vorbid aga monotoonselt saiakesi või torte teha, hea pagar peab olema ühtlasi hea logistik ja matemaatik. Ka füüsiliselt on see töö raske, päevad algavad varakult. Mõni ime, et häid kokkasid-kondiitreid tuleb tikutulega otsida, paljud paberitega noored kohkuvad tööst juba esimestel päevadel.” Nii sisustab Kariina nädalavahetusi kokates ja analüüsib hiljem toidu läbi: milline nüanss on paras, millist peaks korrigeerima, kas tekstuur on sobiv ja kõik need teised toidunautijatele tuttavad pisiasjad. Abikaasa Margus on olukorraga rahul, talle naise toidud sobivad. Isegi pärast seda, kui Kariina lihaga hüvasti jättis ning kodus peamiselt teravilja- ja köögiviljaroogi valmistab.

 

Rekkatäis hobuseid viis lihaisu

“Enamus Aafrikast on nii vaene, et polegi muud söönud kui oma maitsetut putru, kuid veidi vähem vaesed söövad kõrvale ka hautatud köögivilja. Karrilaadseid lihakastmeid saavad pudru peale lubada vähesed. Aasias süüakse samuti liha väga vähe, kuid taimsed hautised on väga tugeva maitsega.”

“Mul on tekkinud aukartus tooraine ees,” nendib Kariina Tšursin-Sootla (33). “Näiteks nisu: kui erinevaid leibasid tehakse sellest üle maailma: India naan, Aafrika pontšikud, Vene pärmitainapannkoogid…” Oma ümbermaailmareisil on Kariina neid kõiki söönud ning tutvustab oma kogemust Tartu Rahvaülikoolis teistelegi.
Tahaks kõike teha
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Tahaks kõike teha
TOIT JA TERVIS

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiilirubriik

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1

OÜ Marikiri