Piccalilli on traditsiooniline Inglise toit. Või pigem toidukõrvane, inglaste versioon India marineeritud aedviljahoidisest.

Esimest korda sõna “piccalilli” kuuldes sattusin veidi piinlikku olukorda. Nimelt oli mu tähelepanu vestluse käigus pisut hajunud ning nii ei pannudki ma tähele, et vahepeal oli vestluse teema esialgsest – reisimisest – edasi liikunud ja jutu sisuks saanud juba miski muu. Taas vestlusse lülitudes tundus mulle, et kuulsin Piccadillyt mainitavat, ja pidasin vajalikuks avaldada ka enda tagasihoidlikku arvamust selle maailmakuulsa Londoni tänava kohta. Mu vestluskaaslaste nägudelt peegeldus vastu kerge arusaamatus. Olin ma miskit valesti öelnud? Lauset lõpetades sain teada, et jutt polnudki enam mitte huvitavatest kohtadest, vaid hoopis põnevatest toitudest, ja sõna, mida kuulnud olin, oli piccalilli. Kõneleja rääkis, et piccalilli ei tohi olla liiga pehmeks keedetud, vaid mõnusalt krõmps ja vürtsikas, muidu ei pidavat üldse maitsema. Keegi teine pakkus välja erinevaid vürtse, ürte ja aedvilju, mida piccalilli sisse sobiks panna, et seda veelgi paremaks teha. Kuulasin ja mõtlesin endamisi: “Hmmm, huvitav-huvitav, taas miski, millest ma enne midagi kuulnud pole. Vaja uurida ja proovida!” Kolme sorti piccalilli’d Piccalilli on inglaste versioon India marineeritud aedviljahoidisest. Kuna inglased pole just väga vürtsika toidu sööjad, siis võib arvata, et ka nende piccalilli pole niisama terav kui nende kunagiselt asumaalt pärit algversioon. Sõna “piccalilli” on teada 18. sajandi teisest poolest, kui tolleaegse tuntud koka Hannah Glasse raamatus ilmus 1758. aastal õpetus, kuidas valmistada “paco-lilla’t ehk India marineeritud aedvilja”. Seda toitu on veelgi varasemalt mainitud 1694. aastal ilmunud retseptiraamatus. 18. sajandi käigus sai sõnast “picca lillo” ja esimest korda võis sõna “piccalilli” lugeda 1799. aastal The Timesis ilmunud reklaamist. Piccalilli on traditsiooniline Inglise toit. Või pigem toidukõrvane, inglaste versioon India marineeritud aedviljahoidisest. web hosting services top

Piccalilli, marineeritud aedvili

Ave Riisberg, fotod: Pildipank123

Piccalilli on traditsiooniline Inglise toit. Või pigem toidukõrvane, inglaste versioon India marineeritud aedviljahoidisest.

Piccalilli, marineeritud aedvili

Esimest korda sõna “piccalilli” kuuldes sattusin veidi piinlikku olukorda. Nimelt oli mu tähelepanu vestluse käigus pisut hajunud ning nii ei pannudki ma tähele, et vahepeal oli vestluse teema esialgsest – reisimisest – edasi liikunud ja jutu sisuks saanud juba miski muu. Taas vestlusse lülitudes tundus mulle, et kuulsin Piccadillyt mainitavat, ja pidasin vajalikuks avaldada ka enda tagasihoidlikku arvamust selle maailmakuulsa Londoni tänava kohta. Mu vestluskaaslaste nägudelt peegeldus vastu kerge arusaamatus. Olin ma miskit valesti öelnud? Lauset lõpetades sain teada, et jutt polnudki enam mitte huvitavatest kohtadest, vaid hoopis põnevatest toitudest, ja sõna, mida kuulnud olin, oli piccalilli.

Kõneleja rääkis, et piccalilli ei tohi olla liiga pehmeks keedetud, vaid mõnusalt krõmps ja vürtsikas, muidu ei pidavat üldse maitsema. Keegi teine pakkus välja erinevaid vürtse, ürte ja aedvilju, mida piccalilli sisse sobiks panna, et seda veelgi paremaks teha. Kuulasin ja mõtlesin endamisi: “Hmmm, huvitav-huvitav, taas miski, millest ma enne midagi kuulnud pole. Vaja uurida ja proovida!”

Kolme sorti piccalilli’d

Piccalilli on inglaste versioon India marineeritud aedviljahoidisest. Kuna inglased pole just väga vürtsika toidu sööjad, siis võib arvata, et ka nende piccalilli pole niisama terav kui nende kunagiselt asumaalt pärit algversioon.

Sõna “piccalilli” on teada 18. sajandi teisest poolest, kui tolleaegse tuntud koka Hannah Glasse raamatus ilmus 1758. aastal õpetus, kuidas valmistada “paco-lilla’t ehk India marineeritud aedvilja”. Seda toitu on veelgi varasemalt mainitud 1694. aastal ilmunud retseptiraamatus. 18. sajandi käigus sai sõnast “picca lillo” ja esimest korda võis sõna “piccalilli” lugeda 1799. aastal The Timesis ilmunud reklaamist.

Piccalilli on traditsiooniline Inglise toit. Või pigem toidukõrvane, inglaste versioon India marineeritud aedviljahoidisest.
Piccalilli, marineeritud aedvili
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Piccalilli, marineeritud aedvili
TEA JA MAITSE

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiilirubriik

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1

OÜ Marikiri