Värviline grilliaeg

Tekst, fotod, retseptid: Andra Kalda

Grillimisel vali liha ja kala kõrvale võimalikult värvilisi köögiviljalisandeid. Nii saad ohtralt kasulikke toitaineid ning laud saab kutsuv ja isuäratav.

Värviline grilliaeg

Vürtsikas keefirimarinaadis broilerišašlõkk

Sama marinaadi võid kasutada ka sea kaelakarbonaadi maitsestamiseks.

Kogus – neljale

Valmistamisaeg – 10 minutit + grillil küpsetamine

1 kg broileri kintsuliha

500 ml keefiri

Poole sidruni mahl

1 tl jahvatatud tšillipipart

1 tl paprikapulbrit

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

3 küüslauguküünt

Soola, pipart

Lõika kintsuliha tükkideks. Sega juurde keefir, sidrumahl, tšilli, paprikapulber, vürtsköömned ja pressitud küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga. Jäta üle öö külma maitsestuma. Aja lihatükid varda otsa ning küpseta grillil.

*Serveeri küpsetatud liha näiteks lameleiva, tomati-, kurgi- ja sibulaviilude ning Kreeka joguritiga.