Kuidas pikendada toiduainete eluiga ja säästa raha, kasutades sügavkülma otstarbekamalt?

Millal sa viimati oma külmiku või sügavkülma tagumisse nurka vaatasid? Kindlasti leiaksid sealt praegu midagi sellist, mida enam süüa ei julgeks… Nii jõuabki toit tükk tüki haaval külmikutest ja kappidest prügikasti. 2014. aastal Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskuse tehtud uuringu põhjal selgus, et me viskame Eestis ära iga kümnenda ostetud toidukoti sisu. See teeb kokku 63 miljoni euro väärtuses raisatud toitu aastas. Toon hiljutise näite omaenda elust. Kavatsesin pannkooke küpsetama hakata, kuid tavalist nisujahu jäi natuke puudu. Leidsin kapipõhjast avamata paki mahemärgisega täistera nisujahu. Mäletan, et sain kaua aega tagasi mahedaid kuivaineid otse tootjalt osta soodsama hinnaga ja varusin üht-teist. Möödunud oli aga kaks ja pool aastat ning jahupakil aegumiskuupäevana kirjas mai 2016. Võiks ju sobida, mõtlesin! Tean, et kuna tegemist on “parim enne”-kuupäev tootega, siis tohib seda kasutada ka pärast kuupäeva möödumist, kuigi mõned maitseomadused võivad ju olla muutunud, kuid miskit hullu ei tohiks juhtuda. Ebameeldiva üllatusena leidsin pakki avades jahus kihava elu – sitikaid ja satikaid igasuguses suuruses. Oli selge, et tuli poodi uue jahu järele minna. Kuidas pikendada toiduainete eluiga ja säästa raha, kasutades sügavkülma otstarbekamalt? web hosting services top

Säilita raha ja tervist

Maarja Jõe, Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskuse nooremekspert

Kuidas pikendada toiduainete eluiga ja säästa raha, kasutades sügavkülma otstarbekamalt?

Säilita raha ja tervist

Millal sa viimati oma külmiku või sügavkülma tagumisse nurka vaatasid? Kindlasti leiaksid sealt praegu midagi sellist, mida enam süüa ei julgeks… Nii jõuabki toit tükk tüki haaval külmikutest ja kappidest prügikasti. 2014. aastal Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskuse tehtud uuringu põhjal selgus, et me viskame Eestis ära iga kümnenda ostetud toidukoti sisu. See teeb kokku 63 miljoni euro väärtuses raisatud toitu aastas.

Toon hiljutise näite omaenda elust. Kavatsesin pannkooke küpsetama hakata, kuid tavalist nisujahu jäi natuke puudu. Leidsin kapipõhjast avamata paki mahemärgisega täistera nisujahu. Mäletan, et sain kaua aega tagasi mahedaid kuivaineid otse tootjalt osta soodsama hinnaga ja varusin üht-teist. Möödunud oli aga kaks ja pool aastat ning jahupakil aegumiskuupäevana kirjas mai 2016. Võiks ju sobida, mõtlesin! Tean, et kuna tegemist on “parim enne”-kuupäev tootega, siis tohib seda kasutada ka pärast kuupäeva möödumist, kuigi mõned maitseomadused võivad ju olla muutunud, kuid miskit hullu ei tohiks juhtuda. Ebameeldiva üllatusena leidsin pakki avades jahus kihava elu – sitikaid ja satikaid igasuguses suuruses. Oli selge, et tuli poodi uue jahu järele minna.

Kuidas pikendada toiduainete eluiga ja säästa raha, kasutades sügavkülma otstarbekamalt?
Säilita raha ja tervist
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Säilita raha ja tervist
TOIT JA TERVIS

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiilirubriik

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1

OÜ Marikiri