Rohelisel teel, viinamarjadel, granaatõuntel ja mustikatel on üks ühine omadus, nimelt sisaldavad nad kõik polüfenoole, mis kuuluvad suurde antioksüdantide perekonda.

Näiteks rohelises tees sisalduv ja polüfenoolide hulka kuuluv katehhiin EGCG on vananemist põhjustavate vabade radikaalide neutraliseerimises umbes sada korda tõhusam kui C-vitamiin. Kõige rohkem leidubki polüfenoole rohelises tees, aga ka valges, mustas ja oolong tees. Teine suur polüfenoolide allikas on viinamarjad (eriti just tumedad sordid) ning viinamarjaseemned. Kuigi taimedest on leitud üle 8000 erineva polüfenooli, ei ole veel tõestatud, et mõni neist oleks teist oluliselt võimsam. Nahahooldusvahendites kasutatakse polüfenoole nende enneaegset vananemist pidurdavate, rakke uuendavate, põletikuvastaste, antimikroobsete ja UV-kiirguse eest kaitsvate omaduste tõttu. Nad aitavad ennetada ja vähendada nahas tekkivat fotokahjustust ning on seetõttu väga kasulikud toimeained nii päikesekaitsekreemides kui ka päevitamisjärgsetes toodetes. Polüfenoolid aitavad parandada naha elastsust ja suurendada niiskustaset, mistõttu nahk näib siledam ja noorem. Põletikuvastaste omaduste tõttu sobivad polüfenoolid leevendama ka probleemse naha vaevusi, kaasaarvatud akne, dermatiit ja rosaatsea. Oluline on jälgida, et polüfenoolide sisaldus nahale kantavas hooldusvahendis oleks vähemalt 5%. Alla selle protsendi jääb nende efektiivsus napiks. Kuna tegemist on rasvlahustuva ühendiga, siis peaks toode ise olema õlibaasil kreem või emulsioon. Polüfenoolid ei ole kasulikud mitte ainult nahahoolduses, vaid on suurepäraselt omastatavad ka toidu kaudu. Tumedat värvi puuviljad ja marjad, punane vein ja teesordid, mis teevad suu natuke „paksuks“ või kuivaks, sisaldavad enamasti just ohtralt polüfenoole. Nad pidurdavad kogu kehas vananemisprotsesse, aitavad vähendada südamehaiguste riski ning väidetavalt ennetavad ka vähirakkude teket. Rohelisel teel, viinamarjadel, granaatõuntel ja mustikatel on üks ühine omadus, nimelt sisaldavad nad kõik polüfenoole, mis kuuluvad suurde antioksüdantide perekonda. web hosting services top

Miks ja milleks vajame polüfenoole?

Karmen Tamme, fotod: Pildipank123

Rohelisel teel, viinamarjadel, granaatõuntel ja mustikatel on üks ühine omadus, nimelt sisaldavad nad kõik polüfenoole, mis kuuluvad suurde antioksüdantide perekonda.

Miks ja milleks vajame polüfenoole?

Näiteks rohelises tees sisalduv ja polüfenoolide hulka kuuluv katehhiin EGCG on vananemist põhjustavate vabade radikaalide neutraliseerimises umbes sada korda tõhusam kui C-vitamiin. Kõige rohkem leidubki polüfenoole rohelises tees, aga ka valges, mustas ja oolong tees. Teine suur polüfenoolide allikas on viinamarjad (eriti just tumedad sordid) ning viinamarjaseemned. Kuigi taimedest on leitud üle 8000 erineva polüfenooli, ei ole veel tõestatud, et mõni neist oleks teist oluliselt võimsam.

Nahahooldusvahendites kasutatakse polüfenoole nende enneaegset vananemist pidurdavate, rakke uuendavate, põletikuvastaste, antimikroobsete ja UV-kiirguse eest kaitsvate omaduste tõttu. Nad aitavad ennetada ja vähendada nahas tekkivat fotokahjustust ning on seetõttu väga kasulikud toimeained nii päikesekaitsekreemides kui ka päevitamisjärgsetes toodetes. Polüfenoolid aitavad parandada naha elastsust ja suurendada niiskustaset, mistõttu nahk näib siledam ja noorem. Põletikuvastaste omaduste tõttu sobivad polüfenoolid leevendama ka probleemse naha vaevusi, kaasaarvatud akne, dermatiit ja rosaatsea. Oluline on jälgida, et polüfenoolide sisaldus nahale kantavas hooldusvahendis oleks vähemalt 5%. Alla selle protsendi jääb nende efektiivsus napiks. Kuna tegemist on rasvlahustuva ühendiga, siis peaks toode ise olema õlibaasil kreem või emulsioon.

Polüfenoolid ei ole kasulikud mitte ainult nahahoolduses, vaid on suurepäraselt omastatavad ka toidu kaudu. Tumedat värvi puuviljad ja marjad, punane vein ja teesordid, mis teevad suu natuke „paksuks“ või kuivaks, sisaldavad enamasti just ohtralt polüfenoole. Nad pidurdavad kogu kehas vananemisprotsesse, aitavad vähendada südamehaiguste riski ning väidetavalt ennetavad ka vähirakkude teket.

Rohelisel teel, viinamarjadel, granaatõuntel ja mustikatel on üks ühine omadus, nimelt sisaldavad nad kõik polüfenoole, mis kuuluvad suurde antioksüdantide perekonda.
Miks ja milleks vajame polüfenoole?
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Miks ja milleks vajame polüfenoole?
FOOKUSES

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiilirubriik

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1

OÜ Marikiri