Pühapäevalõuna

fotod: Andra Kalda

Komme kohtuda pühapäeviti lõunalauas koondab ja ühendab pereliikmed ning hoiab omavahelised suhted lähedased, sest silmast silma vestelda saab kõigest olulisest.

 Pühapäevalõuna

Tursafileest ahjuvorm
 
Seda kalarooga võid valmistada mistahes valgest kalast, süüa nii külmalt kui ka kuumalt, eelroa või põhiroana.
 
Kogus: kuuele.
Valmistamisaeg: 90 minutit.

600 g tursafileed
3 muna
1 tl Dijoni sinepit
1 dl värsket tilli
0,5 tl valget pipart
2 tl soola
3 dl vahukoort

Kastmeks:
kimp hakitud tilli
400 g hapukoort
150 g krevette
soola ja pipart

Kuumuta ahi 175kraadiseks. Lõika kala väiksemateks tükkideks, peenesta saumikseriga ühtlaseks massiks. Lisa muna, sinep ja pipar, sega ühtlaseks. Lisa pidevalt segades peenikese joana vahukoor. Vooderda 2 liitrine koogivorm küpsetuspaberiga, laota kalamass ühtlaselt vormi, silu spaatliga tasaseks. Aseta vorm sügavamale ahjuplaadile, kuhu saab panna nii palju vett, et vorm oleks vee sees (kuni kalamassi servani). Küpseta umbes üks tund. Söö kohe või lase jahtuda. Dekoreeri tillioksaga, serveeri keedetud kartulite ning hapukoore, krevettide ja hakitud tilli kastmega.