Kingi maitseid

Retseptid ja fotod Andra Kalda

Lihtne, aga mõjub pidulikult! Pisikeses purgis peediketšup teeb kindlasti kellelegi rõõmu, nii et valmista seda mõnusat hoidist rohkem.

Peekonisse mähitud sea sisefilee peediketšupi ja hautatud punase kapsaga

Kogus: neljale

Valmistamisaeg: 2 tundi

Liha:

650 g sea sisefileed

soola, musta pipart

150 g õhukesi suitsupeekoniviile

võid ja õli praadimiseks

Pane ahjuvorm (milles hiljem liha küpsetad) 80 kraadi juurde sooja. Hõõru filee soola ja pipraga kokku. Laota peekoniviilud lõikelauale ja keera need filee ümber. Vajaduse korral kasuta hambatikke kinnitamiseks. Kuumuta kuumal pannil või ja õli ning prae fileed ümbritsev peekon igast küljest kuldpruuniks. Tõsta filee ahjus soojenenud vormi, vala peale praadimisest pannile jäänud vedelik ning küpseta liha 80kraadises ahjus 1,5 tundi. Lase lihal 10 minutit seista, siis lõika viiludeks ja tõsta koos kapsaga vaagnale. Kata liha peediketšupiga.

Kapsas:

1 kg punast kapsast

50 g võid

3 sl mett

2 sl palsamiäädikat

1 sibul

10 nelgitera

1 loorberileht

1 kaneelikoor

5 dl kanapuljongit

5 dl punast veini

4 sl jahu

1 tl soola

Lõika kapsas ribadeks. Kuumuta poti põhjas või ja suhkur, kuni viimane hakkab karamellistuma. Lisa kapsaribad ja äädikas. Lisa viilutatud sibul, nelk, kaneelikoor ja loorber. Vala peale ka puljong, hauta kapsast aeg-ajalt segades 45 minutit. Lisa vein, jahu ja sool. Lase uuesti keema tõusta ja madalal kuumusel 10 minutit podiseda.

Peediketšup:

400 g keedetud peeti

1 punane sibul

250 ml õunaäädikat

100 ml pruuni suhkrut

0,5 tl soola

1 tl jahvatatud koriandrit

0,5 tl jahvatatud nelki

Pane tükkideks lõigatud peet koos suhkru ja äädikaga potti ning aja keema. Keeda keskmisel kuumusel 25 minutit. Püreesta segu ning maitsesta soola, koriandri ja nelgiga.

Kingi maitseid