Kopli poolsaare serval, kus külm on muutnud mere liuväljaks ja majade vahel keerutab tuul, leidub ka midagi ahvatlevat: magusameistrid! Madala mereäärse maja ühe tiiva avarates ruumides toodab ettevõtja Kristel Uibo käsitööna öko¹okolaadi ja komme.

„Ma toon sulle midagi maitsta,“ ütleb Kristel keset jutuajamist ja kaob koridoris ühe ruumi ukse taha, naastes taldrikul kõrguvate šokolaadikoonustega. Neid maitstes tundub, et õhuke tume šokolaadikiht ümbritseb õhulist maasikabeseed, mis on mõnusalt magus ja samas meeldivalt hapukas, imemaitsev ja üllatav. „Sees ei ole besee,“ selgitab Kristel, „vaid eestimaine külmkuivatatud ökomaasikas. Kliendid soovivad erilisi tooteid ja neid me teeme, kuigi tooraine on väga kallis. Külmkuivatus on uus tehnoloogia, mida kasutatakse erinevate marjade nagu vaarikad, mustikad, pohlad jm puhul. Neile jääb alles värske maitse ja vitamiinid.“ Oma käsitöö mahešokolaadi ja –kommide tootmisega alustas Kristel paar aastat tagasi, sest kõik märksõnad ja ideed juhatasid šokolaadini. Seda märkas ta mitme aasta eest Indias reisides, soovides luua midagi, mil oleks tema arvates enam väärtust. „Olles 30ndates eluaastates, siis mõtled: selles vanuses saaksin ma midagi suurt ära teha. Mis see oleks? Kas kirjutan raamatu, nõustan inimesi või loon midagi,“ meenutab ta toonaseid arupidamisi iseendaga. „Tunnetasin, mida ma teha tahaksin. Tervisetooteid. Iga päev analüüsisin ratsionaalselt ja mitteratsionaalselt plusse-miinuseid.“ Kristel kirjutas märkmikku kõik tärganud mõtted. „Päris palju ideid oli, aga kõik viisid toidu juurde. Soovin teha tervisetooteid, mida võiks müüa üle maailma, ja millede tooraine pärineb osaliselt Eesti metsast või põllult.“ Koostades äriplaani, täheldas Kristel, et selliseid tooteid kohe müüa on väga raske. Ta uuris eri rahvustest inimestelt, mille eest nad on nõus raha välja käima, on seda siis vähe või palju. Vastuseks oli ― šokolaad. „Sellest otsustasingi alustada. Pealegi olin ma varem teinud ka šokolaadialaseid kursusi.“   Lapseeast pereäris Ettevõtlus on Otepäält pärit Kristelile, kes pühendub tööle suure osa päevast, harjumuslik eluviis. „Mu pere on kogu aeg tegelenud ettevõtlusega: kasvatanud köögivilju ja taimi. Ja alati on kasutatud söögiks midagi loodusest – mu 86aastane vanaema näiteks lisab roogadele tihti aia- või metsataimi – võilillelehti, nurmenukke vms. Vanatädi tunneb hästi metsa- ja ravimtaimi. Kogu mu lapsepõlv on möödunud selles vaimus.“ Kristel meenutab, et koos vanematega alustas ta ühist pereäri juba enne kooliaega. „Kasvatasime kapsast ja muid köögivilju, müüsime neid Venemaa turul. 1990ndate alguses tegime Otepääle oma talupoe, kus me esialgu pakkusime oma kasvatatud talukaupa, aga sellest sai ööpäev läbi avatud toidupood. Seniks, kuni tekkisid ketipoed ja ei väärtustatud enam kvaliteeti ega maitset, vaid kauba odavust.“ Selleks ajaks oli Kristelist saanud Tartu Ülikooli majandustudeng, kes pärast bakalaureusekraadi suundus aastaks USAsse Kaliforniasse Palo Altosse õppima turundust ja müüki. „Seejärel jätkasin magistriõpinguid Estonian Business Schoolis rahvusvahelise ärijuhtimise alal ja juhtisin Zelluloosi spordiklubi, kus sain omandatud teadmisi kasutada.“ Kristel rõhutab, et õpingud Ameerikas kujundasid temas hoiaku: tegutse erinevates valdkondades, õpi ja koge erinevaid asju, sest need arendavad. Kuna tal polnud võimalust luua spordiklubide ketti võiolemasolevat suurendada, otsustas ta otsida teisi väljakutseid. „Mu tütar oli aastane, kui sain tööpakkumise juhtida läbi online´i ja ükskõik kus elades üht ülemaailmset autorendifirmat,“ meenutab Kristel, kes kolis koos väikese tütrega Floridasse. „Elasin kuus kuud Miamis ja juhtisin autofirmat läbi interneti. Tahtsin näha sedagi töömudelit lisaks kontoris töötamise kogemusele. Sain olla palju koos oma lapsega ja nautida, mida Ameerika mulle pakkus.“ Eestisse naastes otsustas ta edasi õppida – toitumisnõustamist ja psühholoogiat, lõpetades õpingud magistrikraadiga. Loe artiklit edasi ajakirjast Mari. Tellimisinfo leiad siit Kopli poolsaare serval, kus külm on muutnud mere liuväljaks ja majade vahel keerutab tuul, leidub ka midagi ahvatlevat: magusameistrid! Madala mereäärse maja ühe tiiva avarates ruumides toodab ettevõtja Kristel Uibo käsitööna öko¹okolaadi ja komme. web hosting services top

Magus ambitsioon

Tiina Lang, fotod: Erakogu, Pildipank123

Kopli poolsaare serval, kus külm on muutnud mere liuväljaks ja majade vahel keerutab tuul, leidub ka midagi ahvatlevat: magusameistrid! Madala mereäärse maja ühe tiiva avarates ruumides toodab ettevõtja Kristel Uibo käsitööna öko¹okolaadi ja komme.

„Ma toon sulle midagi maitsta,“ ütleb Kristel keset jutuajamist ja kaob koridoris ühe ruumi ukse taha, naastes taldrikul kõrguvate šokolaadikoonustega. Neid maitstes tundub, et õhuke tume šokolaadikiht ümbritseb õhulist maasikabeseed, mis on mõnusalt magus ja samas meeldivalt hapukas, imemaitsev ja üllatav. „Sees ei ole besee,“ selgitab Kristel, „vaid eestimaine külmkuivatatud ökomaasikas. Kliendid soovivad erilisi tooteid ja neid me teeme, kuigi tooraine on väga kallis. Külmkuivatus on uus tehnoloogia, mida kasutatakse erinevate marjade nagu vaarikad, mustikad, pohlad jm puhul. Neile jääb alles värske maitse ja vitamiinid.“

Oma käsitöö mahešokolaadi ja –kommide tootmisega alustas Kristel paar aastat tagasi, sest kõik märksõnad ja ideed juhatasid šokolaadini. Seda märkas ta mitme aasta eest Indias reisides, soovides luua midagi, mil oleks tema arvates enam väärtust. „Olles 30ndates eluaastates, siis mõtled: selles vanuses saaksin ma midagi suurt ära teha. Mis see oleks? Kas kirjutan raamatu, nõustan inimesi või loon midagi,“ meenutab ta toonaseid arupidamisi iseendaga. „Tunnetasin, mida ma teha tahaksin. Tervisetooteid. Iga päev analüüsisin ratsionaalselt ja mitteratsionaalselt plusse-miinuseid.“ Kristel kirjutas märkmikku kõik tärganud mõtted. „Päris palju ideid oli, aga kõik viisid toidu juurde. Soovin teha tervisetooteid, mida võiks müüa üle maailma, ja millede tooraine pärineb osaliselt Eesti metsast või põllult.“

Koostades äriplaani, täheldas Kristel, et selliseid tooteid kohe müüa on väga raske. Ta uuris eri rahvustest inimestelt, mille eest nad on nõus raha välja käima, on seda siis vähe või palju. Vastuseks oli ― šokolaad. „Sellest otsustasingi alustada. Pealegi olin ma varem teinud ka šokolaadialaseid kursusi.“

 

Lapseeast pereäris

Ettevõtlus on Otepäält pärit Kristelile, kes pühendub tööle suure osa päevast, harjumuslik eluviis. „Mu pere on kogu aeg tegelenud ettevõtlusega: kasvatanud köögivilju ja taimi. Ja alati on kasutatud söögiks midagi loodusest – mu 86aastane vanaema näiteks lisab roogadele tihti aia- või metsataimi – võilillelehti, nurmenukke vms. Vanatädi tunneb hästi metsa- ja ravimtaimi. Kogu mu lapsepõlv on möödunud selles vaimus.“

Kristel meenutab, et koos vanematega alustas ta ühist pereäri juba enne kooliaega. „Kasvatasime kapsast ja muid köögivilju, müüsime neid Venemaa turul. 1990ndate alguses tegime Otepääle oma talupoe, kus me esialgu pakkusime oma kasvatatud talukaupa, aga sellest sai ööpäev läbi avatud toidupood. Seniks, kuni tekkisid ketipoed ja ei väärtustatud enam kvaliteeti ega maitset, vaid kauba odavust.“

Selleks ajaks oli Kristelist saanud Tartu Ülikooli majandustudeng, kes pärast bakalaureusekraadi suundus aastaks USAsse Kaliforniasse Palo Altosse õppima turundust ja müüki. „Seejärel jätkasin magistriõpinguid Estonian Business Schoolis rahvusvahelise ärijuhtimise alal ja juhtisin Zelluloosi spordiklubi, kus sain omandatud teadmisi kasutada.“

Kristel rõhutab, et õpingud Ameerikas kujundasid temas hoiaku: tegutse erinevates valdkondades, õpi ja koge erinevaid asju, sest need arendavad. Kuna tal polnud võimalust luua spordiklubide ketti võiolemasolevat suurendada, otsustas ta otsida teisi väljakutseid.

„Mu tütar oli aastane, kui sain tööpakkumise juhtida läbi online´i ja ükskõik kus elades üht ülemaailmset autorendifirmat,“ meenutab Kristel, kes kolis koos väikese tütrega Floridasse. „Elasin kuus kuud Miamis ja juhtisin autofirmat läbi interneti. Tahtsin näha sedagi töömudelit lisaks kontoris töötamise kogemusele. Sain olla palju koos oma lapsega ja nautida, mida Ameerika mulle pakkus.“ Eestisse naastes otsustas ta edasi õppida – toitumisnõustamist ja psühholoogiat, lõpetades õpingud magistrikraadiga.

Magus ambitsioon

Loe artiklit edasi ajakirjast Mari. Tellimisinfo leiad siit
Kopli poolsaare serval, kus külm on muutnud mere liuväljaks ja majade vahel keerutab tuul, leidub ka midagi ahvatlevat: magusameistrid! Madala mereäärse maja ühe tiiva avarates ruumides toodab ettevõtja Kristel Uibo käsitööna öko¹okolaadi ja komme.
Magus ambitsioon
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Magus ambitsioon
ELUJULGUS

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiilirubriik

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1

OÜ Marikiri