Külmade ilmade saabudes sobivad kohvilauale hästi tummisemad koogid. Üks minu sügis-talvistest lemmikutest on Tosca kook, kus rammusat magusaampsu muudavad veidi mahlasemaks ja kergemaks Tosca katte alla peidetud õuna-ploomitükid. Kasutan ikka kodumaiseid vilju, ploome säilitan selle koogi jaoks üle talve sügavkülmikus. Riivitud martsipan täiendab hästi õuna ja ploomi maitset, sobides selle mandlise koogiga. Mulle meeldib küpsetada spltajahust, mille võib asendada hea nisujahuga.

Õuna-banaanikeeks Õhulise keeksi saladus peitub hästi vahustatud võis ja suhkrus. Keeksidesse lisatud puuviljad teevad need üsna rammusad küpsetised veidi kergemaks, lisavad mahlakust ja häid maitseid. Lisasin klassikalise keeksiretsepti tainale kodumaiseid hapukamaid õunu ja pehmeid pruunitäpilise koorega banaane. Speltapüüli asemel võid kasutada head nisupüüli. Keeksi maitsed vajavad ühtlustumiseks aega ― valmista see aegsasti enne söömist. Keeks säilib koogikarbis hea ja mahlasena mitu päeva. Võid vastavalt oma maitsele seda kaunistada pumati või šokolaadiglasuuriga, röstitud mandlilaastude või kuivatatud õunatükkidega ― selline keeks sobib hästi ka külakostiks. 180g võid 3 head muna (suurus M) 220g speltapüüli 20 g mandlilaaste 120 g pruuni roosuhkrut 0,5 vaniljekauna seemneid 10 g küpsetuspulbrit 0,5 tl kaneeli 1 keskmine küps banaan 1 keskmine õun (kooritud, tükeldatud õuna kogus ca 150g) Kõik ained peavad olema toasoojad. Vahusta või, vaniljeseemned ja suhkur heledaks vahuks, seejärel lisa ükshaaval munad ja vahusta kohevaks. Sega kuivained omavahel ja ettevaatlikult vahule. Lõpuks lisa purustatud banaan ja õunatükid, sega ettevaatlikult tainasse. Määri keeksivorm võiga, raputa üle riivsaiaga ja vala tainas vormi (tee seda taas ettevaatlikult, et keeks ei vajuks tihkeks ja madalaks). Küpseta eelsoojendatud 180kraadises ahjus ca 45-50 minutit. Küpsust saad kontrollida puutikuga: torka tikk keeksi keskossa. Kui see jääb puhtaks, on küpsetis valmis. Lase vormis ca 10-15 minutit jahtuda, kummuta restile ning kaunista vastavalt soovile. Loe artiklit edasi ajakirjast Mari. Tellimisinfo leiad siit Külmade ilmade saabudes sobivad kohvilauale hästi tummisemad koogid. Üks minu sügis-talvistest lemmikutest on Tosca kook, kus rammusat magusaampsu muudavad veidi mahlasemaks ja kergemaks Tosca katte alla peidetud õuna-ploomitükid. Kasutan ikka kodumaiseid vilju, ploome säilitan selle koogi jaoks üle talve sügavkülmikus. Riivitud martsipan täiendab hästi õuna ja ploomi maitset, sobides selle mandlise koogiga. Mulle meeldib küpsetada spltajahust, mille võib asendada hea nisujahuga. web hosting services top

Sügistalvisele kohvilauale

Kristiina Rand-Saar; Fotod: Brette Saar, Höme, Kuressaare

Külmade ilmade saabudes sobivad kohvilauale hästi tummisemad koogid. Üks minu sügis-talvistest lemmikutest on Tosca kook, kus rammusat magusaampsu muudavad veidi mahlasemaks ja kergemaks Tosca katte alla peidetud õuna-ploomitükid. Kasutan ikka kodumaiseid vilju, ploome säilitan selle koogi jaoks üle talve sügavkülmikus. Riivitud martsipan täiendab hästi õuna ja ploomi maitset, sobides selle mandlise koogiga. Mulle meeldib küpsetada spltajahust, mille võib asendada hea nisujahuga.

Õuna-banaanikeeks

Õhulise keeksi saladus peitub hästi vahustatud võis ja suhkrus. Keeksidesse lisatud puuviljad teevad need üsna rammusad küpsetised veidi kergemaks, lisavad mahlakust ja häid maitseid. Lisasin klassikalise keeksiretsepti tainale kodumaiseid hapukamaid õunu ja pehmeid pruunitäpilise koorega banaane. Speltapüüli asemel võid kasutada head nisupüüli. Keeksi maitsed vajavad ühtlustumiseks aega ― valmista see aegsasti enne söömist. Keeks säilib koogikarbis hea ja mahlasena mitu päeva. Võid vastavalt oma maitsele seda kaunistada pumati või šokolaadiglasuuriga, röstitud mandlilaastude või kuivatatud õunatükkidega ― selline keeks sobib hästi ka külakostiks.

180g võid

3 head muna (suurus M)

220g speltapüüli

20 g mandlilaaste

120 g pruuni roosuhkrut

0,5 vaniljekauna seemneid

10 g küpsetuspulbrit

0,5 tl kaneeli

1 keskmine küps banaan

1 keskmine õun (kooritud, tükeldatud õuna kogus ca 150g)

Kõik ained peavad olema toasoojad.

Vahusta või, vaniljeseemned ja suhkur heledaks vahuks, seejärel lisa ükshaaval munad ja vahusta kohevaks. Sega kuivained omavahel ja ettevaatlikult vahule. Lõpuks lisa purustatud banaan ja õunatükid, sega ettevaatlikult tainasse. Määri keeksivorm võiga, raputa üle riivsaiaga ja vala tainas vormi (tee seda taas ettevaatlikult, et keeks ei vajuks tihkeks ja madalaks). Küpseta eelsoojendatud 180kraadises ahjus ca 45-50 minutit.

Küpsust saad kontrollida puutikuga: torka tikk keeksi keskossa. Kui see jääb puhtaks, on küpsetis valmis. Lase vormis ca 10-15 minutit jahtuda, kummuta restile ning kaunista vastavalt soovile.

Sügistalvisele kohvilauale

Loe artiklit edasi ajakirjast Mari. Tellimisinfo leiad siit
Külmade ilmade saabudes sobivad kohvilauale hästi tummisemad koogid. Üks minu sügis-talvistest lemmikutest on Tosca kook, kus rammusat magusaampsu muudavad veidi mahlasemaks ja kergemaks Tosca katte alla peidetud õuna-ploomitükid. Kasutan ikka kodumaiseid vilju, ploome säilitan selle koogi jaoks üle talve sügavkülmikus. Riivitud martsipan täiendab hästi õuna ja ploomi maitset, sobides selle mandlise koogiga. Mulle meeldib küpsetada spltajahust, mille võib asendada hea nisujahuga.
Sügistalvisele kohvilauale
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Sügistalvisele kohvilauale
OTSE AHJUST

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiil

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1
11911 Tallinn