Kuidas teha kodus pardifileed nii, et see jääks mahlane, ent oleks pehme?
Pardifilee valmistamiseks varu kaks ilusat pardifileed, kumbki nii 200 g, soola, pipart ja teryak’i kastet. Kui kasutad külmutatud liha, tõsta kõigepealt pardifilee ööpäevaks külmkappi sulama ja enne kasutamist kuivata korralikult köögipaberiga. Lõika pardil üleliigne rasv ära ning lõika naha poolele sisselõiked, et nahast saaks rasv välja tulla ja part omas mahlas praadida. Pane part külmale kuivale pannile nahaga allapoole, prae mõlemalt poolt kaks minutit, seejärel keera filee uuesti ümber. Lisa soola-pipart, keera veel kord ümber ja lisa teryak’i kaste. Seejärel pane part 180 °C ahju ja hoia medium-küpsusastme saavutamiseks seal 13 minutit. Kui soovid küpsemat parti, siis paar minutit kauem. Pärast ahjust väljavõtmist pane part enne lahtilõikamist fooliumi sisse või kuni kaheks minutiks puhkama. Seejärel lõika viiludeks ja serveeri koos risoto, riisi või köögiviljapüreega. Kuidas teha kodus pardifileed nii, et see jääks mahlane, ent oleks pehme? web hosting services top
Kodune pardifilee
Rudolf Visnapuu, Estonia Spa peakokk, Eesti Peakokkade Ühenduse president
Kuidas teha kodus pardifileed nii, et see jääks mahlane, ent oleks pehme?
Pardifilee valmistamiseks varu kaks ilusat pardifileed, kumbki nii 200 g, soola, pipart ja teryak’i kastet. Kui kasutad külmutatud liha, tõsta kõigepealt pardifilee ööpäevaks külmkappi sulama ja enne kasutamist kuivata korralikult köögipaberiga. Lõika pardil üleliigne rasv ära ning lõika naha poolele sisselõiked, et nahast saaks rasv välja tulla ja part omas mahlas praadida.
Pane part külmale kuivale pannile nahaga allapoole, prae mõlemalt poolt kaks minutit, seejärel keera filee uuesti ümber. Lisa soola-pipart, keera veel kord ümber ja lisa teryak’i kaste. Seejärel pane part 180 °C ahju ja hoia medium-küpsusastme saavutamiseks seal 13 minutit. Kui soovid küpsemat parti, siis paar minutit kauem. Pärast ahjust väljavõtmist pane part enne lahtilõikamist fooliumi sisse või kuni kaheks minutiks puhkama. Seejärel lõika viiludeks ja serveeri koos risoto, riisi või köögiviljapüreega. |
|
Kuidas teha kodus pardifileed nii, et see jääks mahlane, ent oleks pehme? |
