Slaavipärane peolaud

Monika Rosin, Postipoisi peakokk

Kuigi rikkaliku slaavipärase laua katmist peetakse sageli keeruliseks ja aeganõudvaks, sest laud peab ju olema toitude all lookas, pole siiski vaja ennast päevadeks kööki sulgeda, et põnevaid roogi teha. Road valmivad kiiresti ja on maitsvad, üllatuseks külalistele ja toredaks vahelduseks perele.

Slaavipärane peolaud

Grillitud kanamaks

Ühele

200 g kanamaksa

50 g mugulsibulat

75 g õunu

20 ml brändit või konjakit

maitsestamiseks soola, pipart

praadimiseks õli

maitsestamiseks peterselli ja tilli

 

Puhasta kanamaks kelmest, koori mugulsibul ja lõika ribadeks. Seejärel puhasta õun ja lõika sektoriteks. Prae sibul ja kuumutada koos õunaga läbi, maitsesta soolaga. Grilli kanamaks eraldi pannil, maitsesta soola ja pipraga. Seejärel tõsta kanamaks portsjonpannile, lisa eelnevalt praetud sibul ja õun, vala peale brändi või konjak ning kuumuta, kuni alkohol on aurustanud.

Serveeri kuumalt koos maitserohelisega.