Kammkarbi valge lihaseline osa meenutab maitselt hiidkrevetti, kuid tekstuur on samas pehme ja õrn, millega tuleb valmistamisel ka arvestada.

Kammkarp püsib värskena kuni üheksa päeva, värskuse tunnuseks on kinnine karp. Kui see on täiesti avali, elumärke ei näita, on kuiv ja karbis pole n-ö pinget, siis on selle eluaeg läbi, kuigi kuumtöödeldult kõlbab seda siiski süüa. Kui karbist tuleb ka ebameeldivat lõhna, viska see ära. Kuidas kammkarpi avada? Kõigepealt lõika karbi pooli koos hoidev kõva kõõlus läbi. Hoia kumerat poolt üleval ja tee noaga paremalt, kus on alati pilu, väike lõige sissepoole. Hoides siledamat serva peopesas, suru nuga irvakil karbi poolte vahelt sisse ja lõika karp ülemist, siledamat kaant mööda lahti. Sile kaanepool peab jääma puhas. Kreemikasvalge kammkarp sisaldab tihket liha. Leidub nii emaseid kui ka isaseid kammkarpe. Isased on tunduvalt suuremad, kuid emased seevastu magusama lihaga. Kammkarbi suurus varieerub, sõltudes püügikohast. Püügihooaeg vältab terve aasta, kuigi külmadel kuudel püütud kammkarpide maitse on parem. Avamerekarbid on suuremad ja õrnema maitsega. Värsked ja külmutatud karbid on erineva mahlasuse ja tekstuuriga, vahe on tuntav. 100 grammi kammkarpe sisaldab keskmiselt 91 kcal, 14,4 g valke, 3,3 g süsivesikuid ja 2,2 g rasva. Kammkarp koosneb ümmargusest valgest lihaselisest osast, mille külge kinnitub oran¾ikas korall. Valge osa maitse meenutab hiidkrevetti, tekstuur on samas pehme ja õrn. Oran¾ korall maitseb palju jõulisemalt. Maitselt tuletab see meelde praetud ahvenamarja. Kammkarbid on eriti head õrnalt praetuna või grillituna. Sobivad carpaccio’na ja ceviche-stiilis, laimimahlaga marineeritult. Kõige lihtsam viis kammkarpe valmistada on praadida neid lühiajaliselt võiga, mis toob esile kammkarbi pähklisuse. Grillides muutub maitse intensiivsemaks. Praetud kammkarbid Vaja läheb: värskeid kammkarpe praadimiseks võid meresoola musta pipart sidrunit Wakame salat sparglit Puhasta kammkarbid, eemalda väike vintske hele lihas. Kuumuta keskmisel kuumusel pannil või, lisa kammkarbid ja prae mõlemalt poolt umbes poolteist minutit, kuni need on läbi küpsenud. Väldi liigset küpsetamist ja arvesta sellega, et kammkarp jätkab küpsemist ka pärast pliidilt võtmist. Tõsta kohe pannilt, maitsesta tilga sidrunimahla, meresoolahelveste ja värskelt purustatud musta pipraga. Serveeri aurutatud spargli ja wakame salatiga. Kammkarbi valge lihaseline osa meenutab maitselt hiidkrevetti, kuid tekstuur on samas pehme ja õrn, millega tuleb valmistamisel ka arvestada. web hosting services top

Õrnad kammkarbid

Andres Penno, restorani City Marina peakokk

Kammkarbi valge lihaseline osa meenutab maitselt hiidkrevetti, kuid tekstuur on samas pehme ja õrn, millega tuleb valmistamisel ka arvestada.

Õrnad kammkarbid

Kammkarp püsib värskena kuni üheksa päeva, värskuse tunnuseks on kinnine karp. Kui see on täiesti avali, elumärke ei näita, on kuiv ja karbis pole n-ö pinget, siis on selle eluaeg läbi, kuigi kuumtöödeldult kõlbab seda siiski süüa. Kui karbist tuleb ka ebameeldivat lõhna, viska see ära.

Kuidas kammkarpi avada?
Kõigepealt lõika karbi pooli koos hoidev kõva kõõlus läbi. Hoia kumerat poolt üleval ja tee noaga paremalt, kus on alati pilu, väike lõige sissepoole. Hoides siledamat serva peopesas, suru nuga irvakil karbi poolte vahelt sisse ja lõika karp ülemist, siledamat kaant mööda lahti. Sile kaanepool peab jääma puhas.
Kreemikasvalge kammkarp sisaldab tihket liha. Leidub nii emaseid kui ka isaseid kammkarpe. Isased on tunduvalt suuremad, kuid emased seevastu magusama lihaga.
Kammkarbi suurus varieerub, sõltudes püügikohast. Püügihooaeg vältab terve aasta, kuigi külmadel kuudel püütud kammkarpide maitse on parem. Avamerekarbid on suuremad ja õrnema maitsega. Värsked ja külmutatud karbid on erineva mahlasuse ja tekstuuriga, vahe on tuntav. 100 grammi kammkarpe sisaldab keskmiselt 91 kcal, 14,4 g valke, 3,3 g süsivesikuid ja 2,2 g rasva.
Kammkarp koosneb ümmargusest valgest lihaselisest osast, mille külge kinnitub oran¾ikas korall. Valge osa maitse meenutab hiidkrevetti, tekstuur on samas pehme ja õrn.
Oran¾ korall maitseb palju jõulisemalt. Maitselt tuletab see meelde praetud ahvenamarja. Kammkarbid on eriti head õrnalt praetuna või grillituna. Sobivad carpaccio’na ja ceviche-stiilis, laimimahlaga marineeritult. Kõige lihtsam viis kammkarpe valmistada on praadida neid lühiajaliselt võiga, mis toob esile kammkarbi pähklisuse. Grillides muutub maitse intensiivsemaks.

Praetud kammkarbid

Vaja läheb:
värskeid kammkarpe
praadimiseks võid
meresoola
musta pipart
sidrunit
Wakame salat
sparglit

Puhasta kammkarbid, eemalda väike vintske hele lihas. Kuumuta keskmisel kuumusel pannil või, lisa kammkarbid ja prae mõlemalt poolt umbes poolteist minutit, kuni need on läbi küpsenud. Väldi liigset küpsetamist ja arvesta sellega, et kammkarp jätkab küpsemist ka pärast pliidilt võtmist.
Tõsta kohe pannilt, maitsesta tilga sidrunimahla, meresoolahelveste ja värskelt purustatud musta pipraga. Serveeri aurutatud spargli ja wakame salatiga.

Kammkarbi valge lihaseline osa meenutab maitselt hiidkrevetti, kuid tekstuur on samas pehme ja õrn, millega tuleb valmistamisel ka arvestada.
Õrnad kammkarbid
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Õrnad kammkarbid
EKSPERT

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiil

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1
11911 Tallinn