MIS? Brüsseli kapsas on kapsasrohu perekonda kuuluva kapsa teisend. Võrreldes valge peakapsaga võib rooskapsas olla mõrkjama maitsega, kuid soolases vees keetes mõru maitse maheneb. Kapsa söödavaks osaks on peakesed, mida kasutatakse värskelt, külmutatult või kuumtöödelduna. MIKS HEA? Sisaldab kergesti omastatavat valku, C-vitamiini ja mineraalaineid (näiteks südamele vajalikku kaaliumi) kolm korda rohkem kui tavaline valge peakapsas. Rooskapsas on peidus fenoolühendid, mis takistavad kantserogeenide moodustumist. Samuti on kapsas rikkalikult soolte tööd soodustavaid kiudaineid. Rooskapsas on eriti soovitatav vanemas eas seedimise korrastajana (parandab seedetrakti motoorikat, seega sobib kõhukinnisuse korral), mürk- ja jääkainete ning üleliigse kolesterooli väljutajana. Mao ülihappesusega inimesed peaksid olema rooskapsa söömisel tagasihoidlikud, sest see suurendab maomahla happesust. KUIDAS VALMISTADA? • Enne sügavkülmutisse pistmist ära kapsaid keeda. Kui võtad rooskapsad sealt, siis pane need kohe keevasse vette. • Rooskapsas närtsib õhu käes ruttu, mistõttu tema toiteväärtus langeb. Vaakumis säilivad kapsad kuni paar kuud. • Värskest Brüsseli kapsast saab teha igasuguseid toorsalateid. Värskelt söömiseks eemalda kapsastel enne juureosa. • Enne tarvitamist eemalda närtsinud lahtised lehed ja pese kapsad. • Alguses keeda kapsast kaaneta ja hiljem tasasel tulel kaane all.

MIS? Brüsseli kapsas on kapsasrohu perekonda kuuluva kapsa teisend. Võrreldes valge peakapsaga võib rooskapsas olla mõrkjama maitsega, kuid soolases vees keetes mõru maitse maheneb. Kapsa söödavaks osaks on peakesed, mida kasutatakse värskelt, külmutatult või kuumtöödelduna. MIKS HEA? Sisaldab kergesti omastatavat valku, C-vitamiini ja mineraalaineid (näiteks südamele vajalikku kaaliumi) kolm korda rohkem kui tavaline valge peakapsas. Rooskapsas on peidus fenoolühendid, mis takistavad kantserogeenide moodustumist. Samuti on kapsas rikkalikult soolte tööd soodustavaid kiudaineid. Rooskapsas on eriti soovitatav vanemas eas seedimise korrastajana (parandab seedetrakti motoorikat, seega sobib kõhukinnisuse korral), mürk- ja jääkainete ning üleliigse kolesterooli väljutajana. Mao ülihappesusega inimesed peaksid olema rooskapsa söömisel tagasihoidlikud, sest see suurendab maomahla happesust. KUIDAS VALMISTADA? • Enne sügavkülmutisse pistmist ära kapsaid keeda. Kui võtad rooskapsad sealt, siis pane need kohe keevasse vette. • Rooskapsas närtsib õhu käes ruttu, mistõttu tema toiteväärtus langeb. Vaakumis säilivad kapsad kuni paar kuud. • Värskest Brüsseli kapsast saab teha igasuguseid toorsalateid. Värskelt söömiseks eemalda kapsastel enne juureosa. • Enne tarvitamist eemalda närtsinud lahtised lehed ja pese kapsad. • Alguses keeda kapsast kaaneta ja hiljem tasasel tulel kaane all. web hosting services top

Brüsseli ehk rooskapsas

Andra Kalda

MIS? Brüsseli kapsas on kapsasrohu perekonda kuuluva kapsa teisend. Võrreldes valge peakapsaga võib rooskapsas olla mõrkjama maitsega, kuid soolases vees keetes mõru maitse maheneb. Kapsa söödavaks osaks on peakesed, mida kasutatakse värskelt, külmutatult või kuumtöödelduna.
MIKS HEA? Sisaldab kergesti omastatavat valku, C-vitamiini ja mineraalaineid (näiteks südamele vajalikku kaaliumi) kolm korda rohkem kui tavaline valge peakapsas. Rooskapsas on peidus fenoolühendid, mis takistavad kantserogeenide moodustumist. Samuti on kapsas rikkalikult soolte tööd soodustavaid kiudaineid. Rooskapsas on eriti soovitatav vanemas eas seedimise korrastajana (parandab seedetrakti motoorikat, seega sobib kõhukinnisuse korral), mürk- ja jääkainete ning üleliigse kolesterooli väljutajana. Mao ülihappesusega inimesed peaksid olema rooskapsa söömisel tagasihoidlikud, sest see suurendab maomahla happesust.
KUIDAS VALMISTADA?
• Enne sügavkülmutisse pistmist ära kapsaid keeda. Kui võtad rooskapsad sealt, siis pane need kohe keevasse vette.
• Rooskapsas närtsib õhu käes ruttu, mistõttu tema toiteväärtus langeb. Vaakumis säilivad kapsad kuni paar kuud.
• Värskest Brüsseli kapsast saab teha igasuguseid toorsalateid. Värskelt söömiseks eemalda kapsastel enne juureosa.
• Enne tarvitamist eemalda närtsinud lahtised lehed ja pese kapsad.
• Alguses keeda kapsast kaaneta ja hiljem tasasel tulel kaane all.

MIS? Brüsseli kapsas on kapsasrohu perekonda kuuluva kapsa teisend. Võrreldes valge peakapsaga võib rooskapsas olla mõrkjama maitsega, kuid soolases vees keetes mõru maitse maheneb. Kapsa söödavaks osaks on peakesed, mida kasutatakse värskelt, külmutatult või kuumtöödelduna. MIKS HEA? Sisaldab kergesti omastatavat valku, C-vitamiini ja mineraalaineid (näiteks südamele vajalikku kaaliumi) kolm korda rohkem kui tavaline valge peakapsas. Rooskapsas on peidus fenoolühendid, mis takistavad kantserogeenide moodustumist. Samuti on kapsas rikkalikult soolte tööd soodustavaid kiudaineid. Rooskapsas on eriti soovitatav vanemas eas seedimise korrastajana (parandab seedetrakti motoorikat, seega sobib kõhukinnisuse korral), mürk- ja jääkainete ning üleliigse kolesterooli väljutajana. Mao ülihappesusega inimesed peaksid olema rooskapsa söömisel tagasihoidlikud, sest see suurendab maomahla happesust. KUIDAS VALMISTADA? • Enne sügavkülmutisse pistmist ära kapsaid keeda. Kui võtad rooskapsad sealt, siis pane need kohe keevasse vette. • Rooskapsas närtsib õhu käes ruttu, mistõttu tema toiteväärtus langeb. Vaakumis säilivad kapsad kuni paar kuud. • Värskest Brüsseli kapsast saab teha igasuguseid toorsalateid. Värskelt söömiseks eemalda kapsastel enne juureosa. • Enne tarvitamist eemalda närtsinud lahtised lehed ja pese kapsad. • Alguses keeda kapsast kaaneta ja hiljem tasasel tulel kaane all.
Brüsseli ehk rooskapsas
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Brüsseli ehk rooskapsas
Suures plaanis

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiil

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1
11911 Tallinn