Mandel on hariliku mandlipuu luuseemne tuum. Emastuumasid (asuvad paaris) kasutatakse tavaliselt kondiitritööstuses ja suuremaid isastuumasid röstitakse. Mandliseemne tuumad, olenevalt mandlipuu vormist, jagatakse magus- ja mõrumandliks. Magusast tehakse lisaks mandlipiimale ja -õlile ka jahu.

Kuna mandlijahu on gluteenivaba, siis sobib see ideaalselt neile, kellel gluteen soolestikku ärritab ja puhitust või põletikku tekitab. Mandlijahus on vähe süsivesikuid, mistõttu aitab see hoida vere glükoosisisaldust kontrolli all. Võrreldes nisujahuga on mandlijahus kümme korda enam kaltsiumit ja magneesiumi ning tunduvalt rohkem ka rauda, kaaliumit ja niatsiini. Teistest pähklisortidest on mandlis enam valku, E-vitamiini, kaltsiumi ning B-grupi vitamiine (riboflaviini B2 ja niatsiini B3). Peotäis mandleid varustab organismi üheteistkümne toitainega, kattes 60 protsenti päevasest E-vitamiini vajadusest ja tugevdades immuunsüsteemi. Mandlites sisalduvad D- ja K-grupi vitamiinid tugevdavad luustikku ja liigeseid. Mandel on hariliku mandlipuu luuseemne tuum. Emastuumasid (asuvad paaris) kasutatakse tavaliselt kondiitritööstuses ja suuremaid isastuumasid röstitakse. Mandliseemne tuumad, olenevalt mandlipuu vormist, jagatakse magus- ja mõrumandliks. Magusast tehakse lisaks mandlipiimale ja -õlile ka jahu. web hosting services top

Gluteenivaba mandlijahu

Andra Kalda

Mandel on hariliku mandlipuu luuseemne tuum. Emastuumasid (asuvad paaris) kasutatakse tavaliselt kondiitritööstuses ja suuremaid isastuumasid röstitakse. Mandliseemne tuumad, olenevalt mandlipuu vormist, jagatakse magus- ja mõrumandliks. Magusast tehakse lisaks mandlipiimale ja -õlile ka jahu.

Gluteenivaba mandlijahu

Kuna mandlijahu on gluteenivaba, siis sobib see ideaalselt neile, kellel gluteen soolestikku ärritab ja puhitust või põletikku tekitab. Mandlijahus on vähe süsivesikuid, mistõttu aitab see hoida vere glükoosisisaldust kontrolli all. Võrreldes nisujahuga on mandlijahus kümme korda enam kaltsiumit ja magneesiumi ning tunduvalt rohkem ka rauda, kaaliumit ja niatsiini. Teistest pähklisortidest on mandlis enam valku, E-vitamiini, kaltsiumi ning B-grupi vitamiine (riboflaviini B2 ja niatsiini B3). Peotäis mandleid varustab organismi üheteistkümne toitainega, kattes 60 protsenti päevasest E-vitamiini vajadusest ja tugevdades immuunsüsteemi. Mandlites sisalduvad D- ja K-grupi vitamiinid tugevdavad luustikku ja liigeseid.

Mandel on hariliku mandlipuu luuseemne tuum. Emastuumasid (asuvad paaris) kasutatakse tavaliselt kondiitritööstuses ja suuremaid isastuumasid röstitakse. Mandliseemne tuumad, olenevalt mandlipuu vormist, jagatakse magus- ja mõrumandliks. Magusast tehakse lisaks mandlipiimale ja -õlile ka jahu.
Gluteenivaba mandlijahu
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Gluteenivaba mandlijahu
SUURES PLAANIS

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiil

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1
11911 Tallinn