Kevadpühade pidulaud

Retseptid ja fotod: Andra Kalda

Kuna lihavõttepühadel on tubade koristamine keelatud, siis võib selle asemel rahuliku südamega köögis pottide-pannide kolinal piduroogi valmistada, sest paastuaja lõppu tähistav pühadelaud lausa nõuab kuhjades munatoite, toekaid liharoogi, kohupiimamaiusi ja kohevaid saiu. Sel aastal pakume üht-teist Põhjamaade köögist, et laual olev valik saaks põnevam ning oleks tulvil uusi maitseid.

Kevadpühade pidulaud

KAHTE MOODI TÄIDETUD MUNAD Täidetud munad on eestlaste laual vist igal pühal ja pidulikul sündmusel. Et munad seekord veidi põnevamad oleksid, siis lisame traditsioonilisele täidisele püreestatud marineeritud peeti ja kilu. Lihtne ja maitsev!16 täidetud muna, valmistamisaeg: 20 minutit + munade keetmiseks 10 minutit8 keedetud muna40 g võid2 sl Provansaali majoneesi0,5–1 tl mahedamaitselist sinepitpeeditäidisesse 2 sl marineeritud peetikilutäidisesse 2 vürtsikilufileedsoola, pipartKoori munad ja lõika pooleks. Eemalda munakollased ning pane kaussi. Lisa toasoe või, majonees ja sinep ning vahusta. Jaga täidis pooleks. Ühele osale sega juurde püreestatud kilufileed. Teisele lisa eelnevalt nõrutatud, liigsest vedelikust tühjaks pigistatud ja siis püreestatud peet.