Nõu annab Pärnu restorani Edelweiss kokk Aimre Klimova, kes on kokaametit pidanud juba 25 aastat. Hobi korras kogub ta kokaraamatuid – see on üks võimalus ennast arendada.

Praegu pakutakse poe- ja turulettidel laia valikut nii linnu-, looma-, lamba- kui ka sealiha. Kuidas väärtusliku toorainega õigesti ringi käia, et tulemus oleks maitsev, mahlane ja õnnestuks igal juhul? Toome välja põhilise, mida tuleks arvestada liha praadimisel, hautamisel ja ahjus küpsetamisel. KUIDAS KONTROLLIDA LIHA VÄRSKUST? Suru liha sõrmega. Kui tekkinud lohk kaob kiiresti, on liha värske. Liha lõikepind peaks olema peaaegu kuiv ning noale ei tohiks jääda ebameeldivat lõhna. Ahjuprae küpsetamisel pane tähele: • Lase lihal enne ahjupanekut tunnike toasoojas seista. Nii ei ole temperatuurimuutus liialt järsk ning liha pruunistub paremini. • Pruunista liha 250kraadisel temperatuuril 10 minutit. Seejärel alanda kuumus 120 kraadini. Lisa pannile või potti puljong/kaste ja küpseta lõpuni. • Vala liha küpsemise ajal mitu korda üle pannile või potti tekkinud praeleemega. • Arvesta 1 kg liha kohta üks tund küpsemisaega. • Kui liha on küps, siis on lõikamisel eralduv vedelik läbipaistev ja selge, mitte punakas. • Küpsetada võib küpsetuskotis, ahjuplaadil, praepannil, savi- või malmpotis. Nõu annab Pärnu restorani Edelweiss kokk Aimre Klimova, kes on kokaametit pidanud juba 25 aastat. Hobi korras kogub ta kokaraamatuid – see on üks võimalus ennast arendada. web hosting services top

Kuidas küpsetada liha?

Tekst ja fotod: Andra Kalda

Nõu annab Pärnu restorani Edelweiss kokk Aimre Klimova, kes on kokaametit pidanud juba 25 aastat. Hobi korras kogub ta kokaraamatuid – see on üks võimalus ennast arendada.

Praegu pakutakse poe- ja turulettidel laia valikut nii linnu-, looma-, lamba- kui ka sealiha. Kuidas väärtusliku toorainega õigesti ringi käia, et tulemus oleks maitsev, mahlane ja õnnestuks igal juhul? Toome välja põhilise, mida tuleks arvestada liha praadimisel, hautamisel ja ahjus küpsetamisel.

KUIDAS KONTROLLIDA LIHA VÄRSKUST?

Suru liha sõrmega. Kui tekkinud lohk kaob kiiresti, on liha värske. Liha lõikepind peaks olema peaaegu kuiv ning noale ei tohiks jääda ebameeldivat lõhna.

Ahjuprae küpsetamisel pane tähele:

Lase lihal enne ahjupanekut tunnike toasoojas seista. Nii ei ole temperatuurimuutus liialt järsk ning liha pruunistub paremini.

Pruunista liha 250kraadisel temperatuuril 10 minutit. Seejärel alanda kuumus 120 kraadini. Lisa pannile või potti puljong/kaste ja küpseta lõpuni.

Vala liha küpsemise ajal mitu korda üle pannile või potti tekkinud praeleemega.

Arvesta 1 kg liha kohta üks tund küpsemisaega.

Kui liha on küps, siis on lõikamisel eralduv vedelik läbipaistev ja selge, mitte punakas.

Küpsetada võib küpsetuskotis, ahjuplaadil, praepannil, savi- või malmpotis.

Kuidas küpsetada liha?
Nõu annab Pärnu restorani Edelweiss kokk Aimre Klimova, kes on kokaametit pidanud juba 25 aastat. Hobi korras kogub ta kokaraamatuid – see on üks võimalus ennast arendada.
Kuidas küpsetada liha?
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Kuidas küpsetada liha?
EKSPERT

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiilirubriik

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1

OÜ Marikiri