Mulle ja mu perele meeldib omaküpsetatud leib, kuid selle tegemiseks tuleb aega võtta. Leivajuuretist hoian külmkapis väikses purgis ja kuna teen leiba iga nädal, siis on see alati värskena olemas ning väge jagub lausa kuhjaga.

Olen proovinud juuretist ka sügavkülma panna, aga selle elluäratamine on väga vaevaline ja vahel ei pruugigi õnnestuda. Kui juuretis on riknenud, siis on kõige parem mõnelt healt tuttavalt uus juuretis hankida või see ise teha.Leivale meeldib soe ruum (27–35 °C). Ei sobi tuuletõmbus ja jahedus. Panen leivajuuretise õhtul sooja veega hapnema, kausile kaane peale ja kausi rätiku sisse. Talvel asetan selle veel radiaatorile, suvel on toas niigi piisavalt soe. Leivatainast segan puulusikaga, mistõttu see ei tule väga sitke ja paks, vaid jääb pigem vedelam. Siis tuleb ka leib kohev ja pehme.Olen katsetanud erinevaid jahusid, kuid juba üle aasta kasutan Koksvere veski täisterarukkijahu, mis on parim.  Mulle ja mu perele meeldib omaküpsetatud leib, kuid selle tegemiseks tuleb aega võtta. Leivajuuretist hoian külmkapis väikses purgis ja kuna teen leiba iga nädal, siis on see alati värskena olemas ning väge jagub lausa kuhjaga. web hosting services top

Kuidas teha koduleiba?

Tekst: Triin Kuus, Leiburi koduleivakonkursi võitja, fotod: Tuuli Mathiesen, erakogu

Mulle ja mu perele meeldib omaküpsetatud leib, kuid selle tegemiseks tuleb aega võtta.
Leivajuuretist hoian külmkapis väikses purgis ja kuna teen leiba iga nädal, siis on see alati värskena olemas ning väge jagub lausa kuhjaga.

Kuidas teha koduleiba?

Olen proovinud juuretist ka sügavkülma panna, aga selle elluäratamine on väga vaevaline ja vahel ei pruugigi õnnestuda. Kui juuretis on riknenud, siis on kõige parem mõnelt healt tuttavalt uus juuretis hankida või see ise teha.Leivale meeldib soe ruum (27–35 °C). Ei sobi tuuletõmbus ja jahedus. Panen leivajuuretise õhtul sooja veega hapnema, kausile kaane peale ja kausi rätiku sisse. Talvel asetan selle veel radiaatorile, suvel on toas niigi piisavalt soe. Leivatainast segan puulusikaga, mistõttu see ei tule väga sitke ja paks, vaid jääb pigem vedelam. Siis tuleb ka leib kohev ja pehme.Olen katsetanud erinevaid jahusid, kuid juba üle aasta kasutan Koksvere veski täisterarukkijahu, mis on parim. 

Mulle ja mu perele meeldib omaküpsetatud leib, kuid selle tegemiseks tuleb aega võtta. Leivajuuretist hoian külmkapis väikses purgis ja kuna teen leiba iga nädal, siis on see alati värskena olemas ning väge jagub lausa kuhjaga.
Kuidas teha koduleiba?
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Kuidas teha koduleiba?
EKSPERT

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiil

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1
11911 Tallinn