Selleks et kala fileerimine hästi õnnestuks, on vaja kogemust ja korralikku teravat nuga. Näpunäiteid annab Terje Jürgens, kes pärast 20 aasta pikkust tööd kokana jagab oma teadmisi Pärnu kutsehariduskeskuses tulevastele kokkadele ja kondiitritele.

Algajatel soovitan fileerimist harjutada räimega, sest seda on võimalik teha ilma noata: näpista kalal pea otsast, tõmba sisikond välja ja kõht näpuga lahti. Seejärel pese kalu hoolikalt (alati külma veega) ning jäta meresoolaga (seda ei tohiks olla väga palju) segatuna kaheks tunniks seisma. Nii on hiljem lihtne selgroogu filee küljest ära tõmmata.Noaga on kõige kergem fileerida keskmist mõõtu kala, mis peab olema aga enne sisikonnast puhastatud. Kõige ebamugavam on algajal fileerida angerjat, millel on esmalt vaja eemaldada nahk ja seejärel sisikond. Veel enne, kui kala fileerima hakatakse, on see vaja puhastada: 1. Eemalda kala nahapinnalt lima. Kasuta selleks majapidamispaberit või kraabi nahapinda noaseljaga. Angerjat ja silmu hõõru jämeda soolaga. Selleks et kala fileerimine hästi õnnestuks, on vaja kogemust ja korralikku teravat nuga. Näpunäiteid annab Terje Jürgens, kes pärast 20 aasta pikkust tööd kokana jagab oma teadmisi Pärnu kutsehariduskeskuses tulevastele kokkadele ja kondiitritele. web hosting services top

Kuidas värsket kala fileerida?

Tekst ja fotod: Andra Kalda

Selleks et kala fileerimine hästi õnnestuks, on vaja kogemust ja korralikku teravat nuga. Näpunäiteid annab Terje Jürgens, kes pärast 20 aasta pikkust tööd kokana jagab oma teadmisi Pärnu kutsehariduskeskuses tulevastele kokkadele ja kondiitritele.

Kuidas värsket kala fileerida?

Algajatel soovitan fileerimist harjutada räimega, sest seda on võimalik teha ilma noata: näpista kalal pea otsast, tõmba sisikond välja ja kõht näpuga lahti. Seejärel pese kalu hoolikalt (alati külma veega) ning jäta meresoolaga (seda ei tohiks olla väga palju) segatuna kaheks tunniks seisma. Nii on hiljem lihtne selgroogu filee küljest ära tõmmata.Noaga on kõige kergem fileerida keskmist mõõtu kala, mis peab olema aga enne sisikonnast puhastatud. Kõige ebamugavam on algajal fileerida angerjat, millel on esmalt vaja eemaldada nahk ja seejärel sisikond.

Veel enne, kui kala fileerima hakatakse, on see vaja puhastada:

1. Eemalda kala nahapinnalt lima. Kasuta selleks majapidamispaberit või kraabi nahapinda noaseljaga. Angerjat ja silmu hõõru jämeda soolaga.

Selleks et kala fileerimine hästi õnnestuks, on vaja kogemust ja korralikku teravat nuga. Näpunäiteid annab Terje Jürgens, kes pärast 20 aasta pikkust tööd kokana jagab oma teadmisi Pärnu kutsehariduskeskuses tulevastele kokkadele ja kondiitritele.
Kuidas värsket kala fileerida?
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Kuidas värsket kala fileerida?
EKSPERT

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiil

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1
11911 Tallinn