MILLEKS? Sidrunit peetakse superviljaks, sest ta tagab hea tervise ja enesetunde. Sidrun on rikas kaaliumi ja fosfori poolest, lisaks leidub seal kaltsiumi, magneesiumi, tsinki, vaske ja mangaani. Sidrun on ka suurepärane C-vitamiini allikas ning sisaldab erinevaid B-vitamiine ja E-vitamiini, mis kaitseb õrnu rasvhappeid rääsumise eest ehk on suurepärane antioksüdant. Laim on nagu sidrungi kõrge C-vitamiini sisaldusega ning peidab endas bioflavonoide, mitut B-rühma vitamiini ning ohtralt kaaliumi- ja fosforiühendeid. Omalaadse maitse poolest on laim toitude ja jookide maitsestamisel sidrunist efektsemgi.

KUIDAS? Joo igal hommikul kohe pärast ärkamist klaasitäis leiget vett, millesse on pigistatud poole sidruni (või laimi) mahl. See tugevdab immuunsüsteemi, aitab pH-taset tasakaalustada, kaalu alandada ja kehast jääkaineid välja viia, samuti soodustab seedimist. Kui kasutad toidus tsitruselise koort, siis pese vilja enne korralikult harjaga hõõrudes. Võimaluse korral eelista mahetoodangut, kuna tsitruselisi pritsitakse keemiliste vahenditega. Laim ja sidrun peavad olema erksa värvi ning sileda ja nõrgalt läikiva kestaga. Väldi tuhmi kestaga pehmeid ja liiga läbikuivanud vilju. Mõlemad tsitruselised sobivad magusroogade ja hoidiste valmistamiseks ning soolaste toitude maitsestamiseks. Tsitruselisi võib ka kuivatada ja külmutada. Kui viilutad õunu suupistelauale, siis määri lõikepinda poolitatud sidruni või laimiga: tsitrusemahl hoiab ära viljaliha õhu käes tumenemise. MILLEKS? Sidrunit peetakse superviljaks, sest ta tagab hea tervise ja enesetunde. Sidrun on rikas kaaliumi ja fosfori poolest, lisaks leidub seal kaltsiumi, magneesiumi, tsinki, vaske ja mangaani. Sidrun on ka suurepärane C-vitamiini allikas ning sisaldab erinevaid B-vitamiine ja E-vitamiini, mis kaitseb õrnu rasvhappeid rääsumise eest ehk on suurepärane antioksüdant. Laim on nagu sidrungi kõrge C-vitamiini sisaldusega ning peidab endas bioflavonoide, mitut B-rühma vitamiini ning ohtralt kaaliumi- ja fosforiühendeid. Omalaadse maitse poolest on laim toitude ja jookide maitsestamisel sidrunist efektsemgi. web hosting services top

Laimid ja sidrunid

Tekst ja fotod: Andra Kalda

MILLEKS?
Sidrunit peetakse superviljaks, sest ta tagab hea tervise ja enesetunde. Sidrun on rikas kaaliumi ja fosfori poolest, lisaks leidub seal kaltsiumi, magneesiumi, tsinki, vaske ja mangaani. Sidrun on ka suurepärane C-vitamiini allikas ning sisaldab erinevaid B-vitamiine ja E-vitamiini, mis kaitseb õrnu rasvhappeid rääsumise eest ehk on suurepärane antioksüdant. Laim on nagu sidrungi kõrge C-vitamiini sisaldusega ning peidab endas bioflavonoide, mitut B-rühma vitamiini ning ohtralt kaaliumi- ja fosforiühendeid. Omalaadse maitse poolest on laim toitude ja jookide maitsestamisel sidrunist efektsemgi.

Laimid ja sidrunid

KUIDAS?

  • Joo igal hommikul kohe pärast ärkamist klaasitäis leiget vett, millesse on pigistatud poole sidruni (või laimi) mahl. See tugevdab immuunsüsteemi, aitab pH-taset tasakaalustada, kaalu alandada ja kehast jääkaineid välja viia, samuti soodustab seedimist.
  • Kui kasutad toidus tsitruselise koort, siis pese vilja enne korralikult harjaga hõõrudes. Võimaluse korral eelista mahetoodangut, kuna tsitruselisi pritsitakse keemiliste vahenditega.
  • Laim ja sidrun peavad olema erksa värvi ning sileda ja nõrgalt läikiva kestaga. Väldi tuhmi kestaga pehmeid ja liiga läbikuivanud vilju. Mõlemad tsitruselised sobivad magusroogade ja hoidiste valmistamiseks ning soolaste toitude maitsestamiseks. Tsitruselisi võib ka kuivatada ja külmutada.
  • Kui viilutad õunu suupistelauale, siis määri lõikepinda poolitatud sidruni või laimiga: tsitrusemahl hoiab ära viljaliha õhu käes tumenemise.
MILLEKS? Sidrunit peetakse superviljaks, sest ta tagab hea tervise ja enesetunde. Sidrun on rikas kaaliumi ja fosfori poolest, lisaks leidub seal kaltsiumi, magneesiumi, tsinki, vaske ja mangaani. Sidrun on ka suurepärane C-vitamiini allikas ning sisaldab erinevaid B-vitamiine ja E-vitamiini, mis kaitseb õrnu rasvhappeid rääsumise eest ehk on suurepärane antioksüdant. Laim on nagu sidrungi kõrge C-vitamiini sisaldusega ning peidab endas bioflavonoide, mitut B-rühma vitamiini ning ohtralt kaaliumi- ja fosforiühendeid. Omalaadse maitse poolest on laim toitude ja jookide maitsestamisel sidrunist efektsemgi.
Laimid ja sidrunid
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Laimid ja sidrunid
SUURES PLAANIS

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiilirubriik

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1

OÜ Marikiri