MIS? Metspähklid on ümmargused või piklikud tahked viljad ning kasvavad paari- või kolmekaupa. Pähkel paikneb koores ja on kollaka värvusega, katteks õhuke pruun kest. MILLEKS? Sarapuupähklid on väga rasvarikkad, kuid ka hea taimse valgu allikad: 100 g pähklites on peidus ligi 64 g rasva ja 15 g valku. Lisaks sisaldavad need magneesiumi, kaltsiumi, B-grupi vitamiine, kaaliumi, E-vitamiini jm. KUIDAS? Lisa pähkleid müslidele, salatitele, kastmetele, kookidele jt küpsetistele, magustoitudele ja jäätisele. Pähklid sobivad hästi ka punase kala, uluki- ja linnulihaga. Pähklitest tehakse likööri ja pressitakse õli. Koorega pähkleid säilita toatemperatuuril, kooreta pähkleid toas hermeetiliselt kuni üks kuu, külmikus kolm-neli kuud. Kaua seistes pähklid rääsuvad – on mõrkja maitsega ja neid ei tohiks süüa. Pähklite õhukese pruuni kesta saad kergesti eemaldada, kuumutades neid kas kuival pannil või ahjus 90–140 °C temperatuuril, kuni kest kergelt praguneb. Siis jahuta ja hõõru neid käte vahel, kuni kest eemaldub. Röstimine tugevdab pähklite maitset!

Metspähklite ja piparkookidega fudge See kook koosneb vaid neljast komponendist ning valmib äärmiselt lihtsalt ja kiirelt. Koogi võid ka kaks päeva enne serveerimist valmis teha, sest mida aeg edasi, seda maitsvam see on. 16 ruudukest, valmistamisaeg: 20 minutit + vähemalt 1 tund külmas 400 g toorjuustu 300 g valget šokolaadi 150 g metspähkleid 100 g piparkooke Sulata šokolaad ja jäta jahtuma. Pudista piparkoogid käte vahel väiksemateks tükkideks. Haki 50 g pähkleid väiksemaks. Mikserda toorjuust kergelt läbi. Nirista juurde jahtunud šokolaad ning mikserda veel kord läbi, et kreem saaks ühtlane. Vooderda 20 x 20 cm vorm küpsetuspaberiga. Aja pool kreemist vormi põhjale laiali. Laota peale piparkoogitükid ja 100 g pähkleid ning vajuta kergelt kreemi sisse. Vala peale ülejäänud kreem ja määri laiali. Pudista peale pähklipuru ja vajuta kergelt kreemi sisse. Lase vähemalt tunnike külmas taheneda. Mida kauem kook külmas seisab, seda tihkem ja mõnusam see on. Säilita külmas. MIS? Metspähklid on ümmargused või piklikud tahked viljad ning kasvavad paari- või kolmekaupa. Pähkel paikneb koores ja on kollaka värvusega, katteks õhuke pruun kest. MILLEKS? Sarapuupähklid on väga rasvarikkad, kuid ka hea taimse valgu allikad: 100 g pähklites on peidus ligi 64 g rasva ja 15 g valku. Lisaks sisaldavad need magneesiumi, kaltsiumi, B-grupi vitamiine, kaaliumi, E-vitamiini jm. KUIDAS? Lisa pähkleid müslidele, salatitele, kastmetele, kookidele jt küpsetistele, magustoitudele ja jäätisele. Pähklid sobivad hästi ka punase kala, uluki- ja linnulihaga. Pähklitest tehakse likööri ja pressitakse õli. Koorega pähkleid säilita toatemperatuuril, kooreta pähkleid toas hermeetiliselt kuni üks kuu, külmikus kolm-neli kuud. Kaua seistes pähklid rääsuvad – on mõrkja maitsega ja neid ei tohiks süüa. Pähklite õhukese pruuni kesta saad kergesti eemaldada, kuumutades neid kas kuival pannil või ahjus 90–140 °C temperatuuril, kuni kest kergelt praguneb. Siis jahuta ja hõõru neid käte vahel, kuni kest eemaldub. Röstimine tugevdab pähklite maitset! web hosting services top

Metspähklid

Andra Kalda

MIS? Metspähklid on ümmargused või piklikud tahked viljad ning kasvavad paari- või kolmekaupa. Pähkel paikneb koores ja on kollaka värvusega, katteks õhuke pruun kest.
MILLEKS? Sarapuupähklid on väga rasvarikkad, kuid ka hea taimse valgu allikad: 100 g pähklites on peidus ligi 64 g rasva ja 15 g valku. Lisaks sisaldavad need magneesiumi, kaltsiumi, B-grupi vitamiine, kaaliumi, E-vitamiini jm.
KUIDAS? Lisa pähkleid müslidele, salatitele, kastmetele, kookidele jt küpsetistele, magustoitudele ja jäätisele. Pähklid sobivad hästi ka punase kala, uluki- ja linnulihaga. Pähklitest tehakse likööri ja pressitakse õli. Koorega pähkleid säilita toatemperatuuril, kooreta pähkleid toas hermeetiliselt kuni üks kuu, külmikus kolm-neli kuud. Kaua seistes pähklid rääsuvad – on mõrkja maitsega ja neid ei tohiks süüa.
Pähklite õhukese pruuni kesta saad kergesti eemaldada, kuumutades neid kas kuival pannil või ahjus 90–140 °C temperatuuril, kuni kest kergelt praguneb. Siis jahuta ja hõõru neid käte vahel, kuni kest eemaldub. Röstimine tugevdab pähklite maitset!

Metspähklid

Metspähklite ja piparkookidega fudge

See kook koosneb vaid neljast komponendist ning valmib äärmiselt lihtsalt ja kiirelt. Koogi võid ka kaks päeva enne serveerimist valmis teha, sest mida aeg edasi, seda maitsvam see on.

16 ruudukest, valmistamisaeg: 20 minutit + vähemalt 1 tund külmas

400 g toorjuustu

300 g valget šokolaadi

150 g metspähkleid

100 g piparkooke

Sulata šokolaad ja jäta jahtuma. Pudista piparkoogid käte vahel väiksemateks tükkideks. Haki 50 g pähkleid väiksemaks. Mikserda toorjuust kergelt läbi. Nirista juurde jahtunud šokolaad ning mikserda veel kord läbi, et kreem saaks ühtlane. Vooderda 20 x 20 cm vorm küpsetuspaberiga. Aja pool kreemist vormi põhjale laiali. Laota peale piparkoogitükid ja 100 g pähkleid ning vajuta kergelt kreemi sisse. Vala peale ülejäänud kreem ja määri laiali. Pudista peale pähklipuru ja vajuta kergelt kreemi sisse. Lase vähemalt tunnike külmas taheneda. Mida kauem kook külmas seisab, seda tihkem ja mõnusam see on. Säilita külmas.

MIS? Metspähklid on ümmargused või piklikud tahked viljad ning kasvavad paari- või kolmekaupa. Pähkel paikneb koores ja on kollaka värvusega, katteks õhuke pruun kest. MILLEKS? Sarapuupähklid on väga rasvarikkad, kuid ka hea taimse valgu allikad: 100 g pähklites on peidus ligi 64 g rasva ja 15 g valku. Lisaks sisaldavad need magneesiumi, kaltsiumi, B-grupi vitamiine, kaaliumi, E-vitamiini jm. KUIDAS? Lisa pähkleid müslidele, salatitele, kastmetele, kookidele jt küpsetistele, magustoitudele ja jäätisele. Pähklid sobivad hästi ka punase kala, uluki- ja linnulihaga. Pähklitest tehakse likööri ja pressitakse õli. Koorega pähkleid säilita toatemperatuuril, kooreta pähkleid toas hermeetiliselt kuni üks kuu, külmikus kolm-neli kuud. Kaua seistes pähklid rääsuvad – on mõrkja maitsega ja neid ei tohiks süüa. Pähklite õhukese pruuni kesta saad kergesti eemaldada, kuumutades neid kas kuival pannil või ahjus 90–140 °C temperatuuril, kuni kest kergelt praguneb. Siis jahuta ja hõõru neid käte vahel, kuni kest eemaldub. Röstimine tugevdab pähklite maitset!
Metspähklid
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Metspähklid
SUURES PLAANIS

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiilirubriik

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1

OÜ Marikiri