Millist õli valida ja kuidas seda kasutada?

Tervislikuks toitumiseks ning kaalu langetamiseks või hoidmiseks tuleks rasvavabu tooteid pigem vältida ja süüa n-ö häid rasvu, mis aitavad teistel ainetel organismis lahustuda.

Millist õli valida ja kuidas seda kasutada?
Vastab Elis Toompuu, Piprapood

Mandliõli on valmistatud pestud päikesekuivatatud mandlitest, mis pärast lisakuivatust jahvatatakse ja röstitakse. Seejärel pressitakse soojast massist välja õli, mis enne pudelitesse villimist filtreeritakse. Sobib kasutada külmalt või mõõdukal kuumusel. Ei ole nii tugeva maitsega kui Kreeka pähkli või sarapuupähkliõli, võib kasutada oliiviõli asendajana. Sobib hästi kokku erinevate salatite, kala-, liha- ja köögiviljaroogadega. Väga populaarne nii Indias kui ka Hiinas pardi, kana ja karride valmistamisel. Kasutatakse väga palju kosmeetikatoodetes. Mandliõli sisaldab rohkelt E-, B- ja P-vitamiini, magneesiumi ja kaltsiumi. Aitab võidelda kolesterooli, südamehaiguste ja vananemise vastu, niisutab kuiva ja lõhenenud nahka.