Mugavusroad

Tekst, retseptid ja fotod: Tuuli Mathisen

Pastatoidud ja risotod on omamoodi mugavusroad: väikese vaevaga saab pakkuda maitsvaid, nii lihtsaid kui ka suurejoonelisemaid toite, mille valmimiseks kulub vähem kui tund. Seejuures võib maitseid kombineerida kodus olevate toiduainete varal.

Mugavusroad

Kõik siinsed retseptid on pigem soovitusliku koostisega, sest pastaroogades ja risotos on väike mängulisus-loomingulisus isegi soovitatav. Igaüks võib endale sobivaima maitsekoosluse timmida.Paar lihtsat nippi tuleb küll selgeks teha. Näiteks see, et pastat keetes tasub keetmisaega arvestada minuti jagu vähem, kui on pakendile märgitud. Siis on tulemuseks just selline al dente pehmusastmes ehk kergelt hamba all vastupanu osutav pasta, mis eristub lödiks keedetud hallist makaronist. Keeduvett peab seejuures olema rohkelt, mistõttu tasub välja otsida suured potid. Pastat tuleks keeta korralikult soolases vees ja kastet ei tasu seetõttu väga soolaseks maitsestada. Samuti võiks enne pasta kurnamist kõrvale tõsta väikese koguse keeduvedelikku.