Odrakruubid on kõige toitvam tangaine odrast, sest eemaldatud on väga vähe toitaineid. Harilik oder (Hordeum vulgare), kõrreliste sugukonda kuuluv teravili, on külvipinnalt maailmas nisu, maisi ja riisi järel neljandal kohal ning ühtlasi esimene teravili, mida maailmas kasvatama hakati.

Suitsukrumbia-kruubisalat palsamiäädikakastmegaOder koos nisuga oli esimene teravili ka Eesti aladel. Pühade ajal pruuliti sellest õlut ja keedeti putru. Läbi aja on armastatud odrakohvi, tangu- ja verivorste ning kama.Oder sisaldab rohkesti kaaliumi, fosforit, magneesiumi ja kaltsiumi ning erinevaid B-grupi vitamiine, luteiini ja foolhapet.Kui odrateradelt kooritakse ehk kroovitakse ainult väliskest ehk sõkal, siis saadakse kruubid, mis on kõige toitvam tangaine odrast, sest eemaldatud on väga vähe toitaineid. Kui kruubid purustatakse, on tulemuseks odratang. Sellisel kujul on see kaotanud osa toitaineid – vitamiine ja mineraalaineid. Odrast valmistatakse põhiliselt kruupe, jahu ja tange, kuid tehakse ka helbeid, linnaseid ja linnaseekstrakti.SOOVITUS: Odrakruupe võiks enne keetmist korralikult sõelal loputada ja mõned tunnid külmas vees leotada. Nii keevad need kiiremini pehmeks. Odrakruubid on kõige toitvam tangaine odrast, sest eemaldatud on väga vähe toitaineid. Harilik oder (Hordeum vulgare), kõrreliste sugukonda kuuluv teravili, on külvipinnalt maailmas nisu, maisi ja riisi järel neljandal kohal ning ühtlasi esimene teravili, mida maailmas kasvatama hakati. web hosting services top

Odrakruubid

Tekst ja fotod: Andra Kalda

Odrakruubid on kõige toitvam tangaine odrast, sest eemaldatud on väga vähe toitaineid.
Harilik oder (Hordeum vulgare), kõrreliste sugukonda kuuluv teravili, on külvipinnalt maailmas nisu, maisi ja riisi järel neljandal kohal ning ühtlasi esimene teravili, mida maailmas kasvatama hakati.

Odrakruubid
Suitsukrumbia-kruubisalat palsamiäädikakastmega

Oder koos nisuga oli esimene teravili ka Eesti aladel. Pühade ajal pruuliti sellest õlut ja keedeti putru. Läbi aja on armastatud odrakohvi, tangu- ja verivorste ning kama.Oder sisaldab rohkesti kaaliumi, fosforit, magneesiumi ja kaltsiumi ning erinevaid B-grupi vitamiine, luteiini ja foolhapet.Kui odrateradelt kooritakse ehk kroovitakse ainult väliskest ehk sõkal, siis saadakse kruubid, mis on kõige toitvam tangaine odrast, sest eemaldatud on väga vähe toitaineid. Kui kruubid purustatakse, on tulemuseks odratang. Sellisel kujul on see kaotanud osa toitaineid – vitamiine ja mineraalaineid. Odrast valmistatakse põhiliselt kruupe, jahu ja tange, kuid tehakse ka helbeid, linnaseid ja linnaseekstrakti.SOOVITUS: Odrakruupe võiks enne keetmist korralikult sõelal loputada ja mõned tunnid külmas vees leotada. Nii keevad need kiiremini pehmeks.

Odrakruubid on kõige toitvam tangaine odrast, sest eemaldatud on väga vähe toitaineid. Harilik oder (Hordeum vulgare), kõrreliste sugukonda kuuluv teravili, on külvipinnalt maailmas nisu, maisi ja riisi järel neljandal kohal ning ühtlasi esimene teravili, mida maailmas kasvatama hakati.
Odrakruubid
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Odrakruubid
SUURES PLAANIS

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiil

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1
11911 Tallinn