Siinmail on pihlakat ammu toiduks tarvitatud, olgu siis leivas, mahlana, siirupina, moosina või muul moel. Mõned lihtsad võimalused, kuidas pihlakamarjadest hoidiseid teha, tasub taas meelde tuletada.

Kaugemas minevikus aitasid pihlakamarjad vitamiinivaesest ajast üle saada. Neis on C-vitamiini 100 g kohta (olenevalt aastast ja kasvukohast) 40–220 mg. Rohkema C-vitamiini sisaldusega saavad kiidelda vaid kibuvits ja must sõstar. Lisaks sellele on pihlakad rikkad teiste vitamiinide ning mineraalainete poolest. Marjades on organismile vajalikke aineid sedavõrd külluslikult, et piisava hulga vitamiinide saamiseks aitab, kui süüa 10–15 marja. Esmapilgul ehk uskumatuna näib seegi, et pihlakad on üsna suhkrurikkad. Magusat maitset peidab mõruaine parasorbiinhape, mis aitab maohädade ja isupuuduse korral. Pihlakas sisaldab ka sorbiiti, mis on kerge kõhulahtisti ning abiks näiteks sapiteede haigustest tuleneva kõhukinnisuse puhul. Pihlakahoidised Siinmail on pihlakat ammu toiduks tarvitatud, olgu siis leivas, mahlana, siirupina, moosina või muul moel. Mõned lihtsad võimalused, kuidas pihlakamarjadest hoidiseid teha, tasub taas meelde tuletada. web hosting services top

Pihlamari toidulaual

Tekst, retseptid ja fotod: Tuuli Mathisen

Siinmail on pihlakat ammu toiduks tarvitatud, olgu siis leivas, mahlana, siirupina, moosina või muul moel. Mõned lihtsad võimalused, kuidas pihlakamarjadest hoidiseid teha, tasub taas meelde tuletada.

Kaugemas minevikus aitasid pihlakamarjad vitamiinivaesest ajast üle saada. Neis on C-vitamiini 100 g kohta (olenevalt aastast ja kasvukohast) 40–220 mg. Rohkema C-vitamiini sisaldusega saavad kiidelda vaid kibuvits ja must sõstar. Lisaks sellele on pihlakad rikkad teiste vitamiinide ning mineraalainete poolest. Marjades on organismile vajalikke aineid sedavõrd külluslikult, et piisava hulga vitamiinide saamiseks aitab, kui süüa 10–15 marja. Esmapilgul ehk uskumatuna näib seegi, et pihlakad on üsna suhkrurikkad. Magusat maitset peidab mõruaine parasorbiinhape, mis aitab maohädade ja isupuuduse korral. Pihlakas sisaldab ka sorbiiti, mis on kerge kõhulahtisti ning abiks näiteks sapiteede haigustest tuleneva kõhukinnisuse puhul. 

Pihlamari toidulaual
Pihlakahoidised
Siinmail on pihlakat ammu toiduks tarvitatud, olgu siis leivas, mahlana, siirupina, moosina või muul moel. Mõned lihtsad võimalused, kuidas pihlakamarjadest hoidiseid teha, tasub taas meelde tuletada.
Pihlamari toidulaual
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Pihlamari toidulaual
SUURES PLAANIS

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiilirubriik

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1

OÜ Marikiri