Rabarber on üks vastuolulisemaid taimi. Ühena esimestest hooajalistest aiasaadustest ülistatakse teda maikuus sageli taevani, aga augustikuuks võib peaaegu igast aianurgast leida unustusse vajunud tiheda puhma, mis kelleski enam mingit emotsiooni ei tekita.

Rabarberi siirup ja keedis.Varane rabarber on hõrk ja mahlane, suve jooksul muutuvad aga varred puitunuks ja tuimaks. Rabarber on vastuoluline: ühelt poolt lahtistava ehk diureetilise toimega; ent kuna sisaldab tanniine, siis ka vastupidise mõjuga. Taimes leidub südame ja vereringe jaoks kasulikku kaaliumi, lisaks kaltsiumi, fosforit ja rauda. Rabarberi hapusus tuleneb oblikhappest. Koos rabarberis leiduva kaltsiumiga moodustab see raskelt lahustuvaid sooli, mis võivad organismis ladestuda. Samuti mõjub suur kogus rabarberit ohtlikult meie luudele ja hammastele. Vältimaks happe ülemvõimu teket kehas, on tark koos rabarberiga alati piimatooteid süüa. Kohupiimavaht rabarberikisselliga on seega ilusti tasakaalus ja samas igati maitsev roog.  Rabarber on üks vastuolulisemaid taimi. Ühena esimestest hooajalistest aiasaadustest ülistatakse teda maikuus sageli taevani, aga augustikuuks võib peaaegu igast aianurgast leida unustusse vajunud tiheda puhma, mis kelleski enam mingit emotsiooni ei tekita. web hosting services top

Rabarber magusa ja soolasena

Tekst, retseptid ja fotod: Tuuli Mathisen

Rabarber on üks vastuolulisemaid taimi. Ühena esimestest hooajalistest aiasaadustest ülistatakse teda maikuus sageli taevani, aga augustikuuks võib peaaegu igast aianurgast leida unustusse vajunud tiheda puhma, mis kelleski enam mingit emotsiooni ei tekita.

Rabarber magusa ja soolasena
Rabarberi siirup ja keedis.

Varane rabarber on hõrk ja mahlane, suve jooksul muutuvad aga varred puitunuks ja tuimaks. Rabarber on vastuoluline: ühelt poolt lahtistava ehk diureetilise toimega; ent kuna sisaldab tanniine, siis ka vastupidise mõjuga. Taimes leidub südame ja vereringe jaoks kasulikku kaaliumi, lisaks kaltsiumi, fosforit ja rauda. Rabarberi hapusus tuleneb oblikhappest. Koos rabarberis leiduva kaltsiumiga moodustab see raskelt lahustuvaid sooli, mis võivad organismis ladestuda. Samuti mõjub suur kogus rabarberit ohtlikult meie luudele ja hammastele. Vältimaks happe ülemvõimu teket kehas, on tark koos rabarberiga alati piimatooteid süüa. Kohupiimavaht rabarberikisselliga on seega ilusti tasakaalus ja samas igati maitsev roog. 

Rabarber on üks vastuolulisemaid taimi. Ühena esimestest hooajalistest aiasaadustest ülistatakse teda maikuus sageli taevani, aga augustikuuks võib peaaegu igast aianurgast leida unustusse vajunud tiheda puhma, mis kelleski enam mingit emotsiooni ei tekita.
Rabarber magusa ja soolasena
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Rabarber magusa ja soolasena
SUURES PLAANIS

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiil

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1
11911 Tallinn