Vahel saab juba maikuu teisel poolel esimesi kodumaiseid spargleid, neid rohelisi krõmpsuvaid varsi süüa. Kokakunsti austajad peavad sparglit tema õrna ihu tõttu üheks delikaatsemaks köögiviljaks.

Sparglihooaeg jääb meil enamasti maisse-juunisse. Kodumaised sparglid on tavaliselt rohelised, nagu ka Briti ja Ameerika viljad. Prantsuse omad on purpursed, Hispaania ja Hollandi sparglid valged, kuna kasvavad mulla all.Spargel, mille ladinakeelne nimetus on Asparagus officinalis, pole siinmail mingi uudisvili. Kui vanaemade-aegseid kokaraamatuid uurida, võib sealt palju toredaid retsepte leida. Nii näiteks soovitab 1926. aastal välja antud “Keedu- ja majapidamisjuht” spargel soolases vees pehmeks keeta, pruunistatud võiga üle kallata ning seda prae, keele või singi juurde serveerida. Väljakasvanud spargleid soovitatakse suppidesse pista, kuna need on kõvad.Spargel on kalorivaene ja kiudainerikas, vitamiinidest, mineraalainetest ja toitainetest pungil.  Vahel saab juba maikuu teisel poolel esimesi kodumaiseid spargleid, neid rohelisi krõmpsuvaid varsi süüa. Kokakunsti austajad peavad sparglit tema õrna ihu tõttu üheks delikaatsemaks köögiviljaks. web hosting services top

Spargel

Tekst, retseptid ja fotod: Tuuli Mathisen

Vahel saab juba maikuu teisel poolel esimesi kodumaiseid spargleid, neid rohelisi krõmpsuvaid varsi süüa. Kokakunsti austajad peavad sparglit tema õrna ihu tõttu üheks delikaatsemaks köögiviljaks.

Spargel

Sparglihooaeg jääb meil enamasti maisse-juunisse. Kodumaised sparglid on tavaliselt rohelised, nagu ka Briti ja Ameerika viljad. Prantsuse omad on purpursed, Hispaania ja Hollandi sparglid valged, kuna kasvavad mulla all.Spargel, mille ladinakeelne nimetus on Asparagus officinalis, pole siinmail mingi uudisvili. Kui vanaemade-aegseid kokaraamatuid uurida, võib sealt palju toredaid retsepte leida. Nii näiteks soovitab 1926. aastal välja antud “Keedu- ja majapidamisjuht” spargel soolases vees pehmeks keeta, pruunistatud võiga üle kallata ning seda prae, keele või singi juurde serveerida. Väljakasvanud spargleid soovitatakse suppidesse pista, kuna need on kõvad.Spargel on kalorivaene ja kiudainerikas, vitamiinidest, mineraalainetest ja toitainetest pungil. 

Vahel saab juba maikuu teisel poolel esimesi kodumaiseid spargleid, neid rohelisi krõmpsuvaid varsi süüa. Kokakunsti austajad peavad sparglit tema õrna ihu tõttu üheks delikaatsemaks köögiviljaks.
Spargel
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Spargel
SUURES PLAANIS

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiilirubriik

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1

OÜ Marikiri