Seenekaste, õunapirukas ja kapi otsa sätitud kõrvits on raugeva hoo sümbolid. Usinal perenaisel on keldririiulid selleks ajaks niikuinii juba hoidisepurkide all lookas.Metsaseene- ja mozzarella-kattega krõbesaiad. Sellise lihtsa maalähedase seenesuupiste võib valmistada otse metsast tulles. Lõkkel tehtuna maitseb see eriti hõrgult. Nii et igaks juhuks haara metsa minnes kaasa ka tikud ja pann seente jaoks ning grillimisrest saiade krõbedaks küpsetamiseks. 500 g metsaseeni (puravikud, kitsemamplid, kukeseened) 1–2 palli (pühvli)mozzarella't 2 küüslauguküünt veidi valget veinisoola ja värskelt jahvatatud musta pipart 1 päts õhukesteks viiludeks lõigatud tahket ciabatta't | ||
Peatselt kimbutama hakkavate öökülmade ja läheneva viljatu hooaja varju aitavad talutavamaks muuta suvepäikesest küllastunud ja varasügiseselt küpsed köögiviljad ning pikk hoidiste rivi. |