Nii nagu perenaise seelik muutub kevadel lühemaks ja kontsad kõrgemaks, muutub ka toidulaua valik särtsakamas, värvilisemaks ja vallatumaks. Pole ka ime, sest tšilli soodustab õnnetunde teket ja aitab põletada rasva.

Vürtside taluvus on igaühel erinev, mistõttu võiks vähendada või suurendada tšilli osakaalu retseptides vastavalt oma maitsele. *Kuna toores tšilli kõrvetab, siis kaunade töötlemisel määri käed õliga kokku! *Kui roog sai liialt vürtsikas ja suus on tulekahjutunne, siis piimatooted aitavad selle kustutada. Hästi aitab ka viil leiba! Lõhepallid ja lillkapsariis Lillkapsariis seetõttu, et tegemist on riivitud lillkapsaga, mis on praetud ja maitsestatud. Roog on kiudainetest tulvil, lisaks ka gluteenivaba ja üsna kalorivaene. Serveeri liha- ja kalaroogade kõrvale kartuli või tatra asemel riisi. Kogus kahele, valmistamisaeg 30 minutit Lõhepallid: 550 g lõhefileed 1 muna ca 10 rohelist kivita oliivi 1 keskmine tšillikaun peotäis värsket hakitud peterselli 1 tl mahedat magusat sinepit soola, pipart soovi korral seesami- ja linaseemnesegu Eemalda tšillist seemned. Töötle ained köögikombaini või hakklihamasinaga ühtlaseks seguks ning maitsesta soola ja pipraga. Võta segust kahe märja lusikaga pallikesed, veereta seemnesegus ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 °C juures 15 minutit. Lillkapsariis: 1 keskmine lillkapsas 2 küüslauguküünt 2 sl oliiviõli (või kookosrasva) soola ja musta pipart peotäis värsket hakitud peterselli Pese lillkapsas ja nõruta kuivaks. Riivi lillkapsas jämedalt (või kasuta köögikombaini). Kuumuta pannil õli, lisa pressitud küüslauk ja riivitud lillkapsas. Maitsesta soola ja pipraga ning prae umbes 5 minutit aeg-ajalt segades. Kõige lõpuks sega juurde värske petersell. Serveeri lõhepallide ja meelepärase kastmega. Hästi sobib mõni külm jogurtikaste. Nii nagu perenaise seelik muutub kevadel lühemaks ja kontsad kõrgemaks, muutub ka toidulaua valik särtsakamas, värvilisemaks ja vallatumaks. Pole ka ime, sest tšilli soodustab õnnetunde teket ja aitab põletada rasva. web hosting services top

Tšillised kevadroad

Andra Kalda

Nii nagu perenaise seelik muutub kevadel lühemaks ja kontsad kõrgemaks, muutub ka toidulaua valik särtsakamas, värvilisemaks ja vallatumaks. Pole ka ime, sest tšilli soodustab õnnetunde teket ja aitab põletada rasva.

Tšillised kevadroad

Vürtside taluvus on igaühel erinev, mistõttu võiks vähendada või suurendada tšilli osakaalu retseptides vastavalt oma maitsele.

*Kuna toores tšilli kõrvetab, siis kaunade töötlemisel määri käed õliga kokku!

*Kui roog sai liialt vürtsikas ja suus on tulekahjutunne, siis piimatooted aitavad selle kustutada. Hästi aitab ka viil leiba!

Lõhepallid ja lillkapsariis

Lillkapsariis seetõttu, et tegemist on riivitud lillkapsaga, mis on praetud ja maitsestatud. Roog on kiudainetest tulvil, lisaks ka gluteenivaba ja üsna kalorivaene. Serveeri liha- ja kalaroogade kõrvale kartuli või tatra asemel riisi.


Kogus kahele, valmistamisaeg 30 minutit

Lõhepallid:

550 g lõhefileed

1 muna

ca 10 rohelist kivita oliivi

1 keskmine tšillikaun

peotäis värsket hakitud peterselli

1 tl mahedat magusat sinepit

soola, pipart

soovi korral seesami- ja linaseemnesegu

Eemalda tšillist seemned. Töötle ained köögikombaini või hakklihamasinaga ühtlaseks seguks ning maitsesta soola ja pipraga. Võta segust kahe märja lusikaga pallikesed, veereta seemnesegus ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 °C juures 15 minutit.


Lillkapsariis:

1 keskmine lillkapsas

2 küüslauguküünt

2 sl oliiviõli (või kookosrasva)

soola ja musta pipart

peotäis värsket hakitud peterselli

Pese lillkapsas ja nõruta kuivaks. Riivi lillkapsas jämedalt (või kasuta köögikombaini). Kuumuta pannil õli, lisa pressitud küüslauk ja riivitud lillkapsas. Maitsesta soola ja pipraga ning prae umbes 5 minutit aeg-ajalt segades. Kõige lõpuks sega juurde värske petersell. Serveeri lõhepallide ja meelepärase kastmega. Hästi sobib mõni külm jogurtikaste.

Nii nagu perenaise seelik muutub kevadel lühemaks ja kontsad kõrgemaks, muutub ka toidulaua valik särtsakamas, värvilisemaks ja vallatumaks. Pole ka ime, sest tšilli soodustab õnnetunde teket ja aitab põletada rasva.
Tšillised kevadroad
easy to use best web hosting companies solutions provided by best hosting companies uk with reasonable time websites design, for website hosting in UK you may want to look at list web hosting best top 5 uK present some choices, which offer topping quality web hosting in UK. top website hosting review hosting web best service quality becomes good web hosting great solutions for your needs. which web hosting is best good recommend top review of best web hosting top suggest good web hosting provider hea teada kodulehe valmistamine aara.ee ja lisaks tasub kodulehe tegemise kohta lugeda kodulehe valmistamine
Tšillised kevadroad
HOOAEG

 


© Copyright

Ajakiri Mari on autorikaitse objekt ning selles avaldatud materjalide kasutamine ilma väljaandja kirjaliku nõusolekuta on keelatud.

  

 

Rubriigid               

Naised ja elu

Mood ja ilu

Heaolu ja tervis

Söök-jook

Elustiil

Toimetus   

Ajakiri Mari

Tellimisest

Reklaam

Kontaktandmed

Võta ühendust

Kontakt

Ajakiri Mari

671 21 30

Merivälja tee 1
11911 Tallinn